Kavacık’ta bulunan FSM Tıp Merkezinin uyguladığı tedavi sonrası kolunu kaybetme riski yaşayan şeker hastası vatandaş Gül, E. hastaneye dava açacak.
Vatandaş Gül, E. fizik tedavi için geldiği FSM Tıp Merkezinin uyguladığı tedavi sürecinde yaşadıklarını Beykoz Olay Gazetesine anlattı.
Yaşananlardan dolayı susması için hastanenin kendisine para teklif ettiğini beyan eden vatandaş, dava açacağını ve başka kimsenin daha böyle bir durum yaşamaması için çabaladığını dile getirdi.
Gül, E. yaşadıklarını şöyle anlattı: “Şeker hastasıyım. Hastanede tedavi gördüğüm süreçte koluma bir ağrı girdi. Bu ağrıdan sonra Paşabahçe Devlet Hastanesinde dahiliye doktorunun tavsiyesi üzerine 10 gün iğne tedavisi uygulandı. Doktor ağrılarımın kesilmemesi üzerine bana fizik tedavi önerdi. Paşabahçe Devlet Hastanesi 8 ay sonrasına fizik tedavi için randevu verdi. Bu kadar süre bekleyemeyeceğim için Kavacık’ta bulunan FSM Tıp Merkezine gittim. Bana 165 TL’ye 15 seanslık fizik tedavisi uygulanacağı söylendi. 5. Gün kolumun ağrısında azalma olmayınca FSM Tıp Merkezinin Fizik Tedavi Doktoru bana 200 TL karşılığında omzumdan bir iğne yapılması gerektiğini söyledi. Bu iğnelerden 3-4 seans uygulandığında geçeceğini söyledi. Ben iğneler için toplamda 800 TL ödemeyi göze alarak kabul ettim. ”
“İğne olmaya gittiğimde bir enjektörle sırtımdan aşağıya 5 noktaya iğne yapıldı. Doktor vücudumun çeşitli bölgelerine aynı enjektörle serum torbasından çektiği sıvıyı toplamda 50 noktaya, ameliyat yerlerim ve aşı yerim de dahil olmak üzere enjekte etti. Kolumun iğnelerden sonra şiştiğini fark ettim. İkinci sefer fizik tedavi için gittiğimde önce kolumu doktora gösterdim ve deri altı enfeksiyonu olduğu ve kendi hastanelerinde cildiye bölümü olmadığı söyledi. Bununla ilgili bir not yazarak beni tekrar Paşabahçe Devlet Hastanesine yönlendirdi. Paşabahçe Devlet Hastanesindeki cildiye doktoru durumun kendisini aştığını söyledi. Beni cerrahiye gönderdi. Sonrasında ortopedi doktoruna yönlendirildim. Ortopedi doktoru kolumun patlama aşamasında olduğunu söyledi ve kolumda parmak kalınlığında bir delik açılarak enfeksiyon boşaltıldı. Daha sonra o bölgede bir morarma meydana geldi ve o kısımdan iltihap akmaya başladı. Doktor o kısmı oymak zorunda kaldı. Sonra oraya bir cihaz yerleştirildi ve ben iki ay boyunca bu cihazla hayatımı sürdürdüm. O cihaz sayesinde kolumdaki durum düzelme gösterdi. Eğer bu müdahale yapılmasaydı kolumu kesmek durumunda kalacaklardı. Hastanede yattığım sürece çift kişilik oda olmasına rağmen kolumda oluşan enfeksiyon nedeniyle yanımda hiçbir hasta kalmadı. 20 gün boyunca uygulanan çok ağır antibiyotik tedavisinden sonra yaram kapandı. Daha önce de belirttiğim gibi ben şeker hastayım. 2 gün önce kolum tekrar patladı; sorunlar devam ediyor.”
“Bu yaşananlar sonrasında yapılan uygulamaların belgesini istediğimde bana susmam ve şikayet etmemem için zarf içinde 200 TL para verdiler. Hastanenin halkla ilişkilerden sorumlu elemanı bana ihtiyaç sahibi gibi göründüğümü ve parayı kabul etmemi söyledi. Zarfı önlerine atıp, belgelerimi istedim. Beni belgeleri vermek için tam 2 saat beklettiler. Hareket kısıtlığı geliştiği için kolumu kullanmakta güçlük çekiyorum. Ben medyaya bildireceğimi; dava açacağımı söylediğimde ‘nereye gidersen git’ dediler.”
FSM Tıp Merkezinden bilgi almak istedik ancak yetkililer konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadılar.