İstanbul’da görev yapan öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle hazırladığı resim, yağlı boya, hat sanatı, el oyası ve Osmanlı kıyafetlerinden oluşan sergi, Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevinde düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve İstanbul genelinde görev yapan öğretmenler katıldı.
Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, eğitimde değişmeyen en temel unsurun öğretmenler olduğunu, sergiye katılan öğretmenlerin ise ülke ve il genelinde gayet başarılı ve nitelikli çalışmalarda bulunduğunu belirterek, “Eğitimimizin bir kesintiye uğramadan yürümesinin sebebi yine öğretmenlerimizdir. Ayrıca elinden tutulduğunda öğretmenlerimizin çok nitelikli işler yaptığını müşahede ediyoruz. Bunun en güzel örneği, İstanbul Öğretmen Akademileridir. Bu akademilerle, öğretmenlerimizin küçük bir desteğe ihtiyacı olduğunu gördük.” dedi.
Öğretmenlerin, 365 gün hatırlanarak desteklenmesi gerektiği inancında olduğunu paylaşan Yelkenci, “Öğretmenleri desteklemek, çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir realite olarak karşımızda duruyor. Genellikle birçok etkinlikte öğrencilerimizin faaliyetleri sergilenir ama bu hafta öğretmenlerimizin eserlerini sergiliyoruz.” diye konuştu.
Yelkenci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eğitim bir bütün, matematik çok önemli, fizik çok önemli, tarih çok önemli ama görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik dersleri bunlardan daha az önemli değildir. Hatta benim anlayışıma göre bu dersler diğer derslerden çok daha önemlidir. Bu dersler öğrencinin alt yapısını diri tutacak, onları güçlendirecek derslerdir. İlk göreve başladığım zaman okul müdürleriyle yaptığım toplantılarda ilk söylediğim hususlardan biri, kesinlikle müzik dersinde, görsel sanatlar ve beden eğitimi dersinde fizik testi, matematik testi çözdürmeyin. O dersleri sınavlara hazırlık zamanları gibi değerlendirmeyin. Bu anlamda çocuğun ruhunu beslemezseniz, ileride sadece akademik bilgilerle donanmış fakat onları insanlığın hayrını kullanamayacak, ruhen incelmiş insanlar yetiştiremezsiniz.”
Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı da sanatçı olmanın farklılığını dile getirerek, “Matematiği, Türkçe’yi, öğreneceğiz ama müziği, resmi sonradan öğrenemeyiz. O, insanın içinde olacak bir cevherdir. Öğretmenlik de aynı şekildedir. Öğretmen, müzik de yapacak, resim de yapacak, spor yapacak ve sosyal hayata dahil olacak. Bu şekilde olduğu zaman yetiştirdiği gençlere örnek olabilir.” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve beraberindekiler, il genelindeki öğretmenlerin hazırladığı eserler hakkında bilgi alarak, sergiye katılan öğretmenlere katılım belgelerini takdim etti.