Medipol Üniversitesi otizme dikkat çekmek amacıyla ‘Müziğimin Mavisini Fark Et’ etkinliği düzenledi.Medipol Üniversitesi otizme dikkat çekmek amacıyla ‘Müziğimin Mavisini Fark Et’ etkinliği düzenledi. Etkinlik kokteyl, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Medipol Üniversitesi Akedemisyen Hocaları, AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylarından; Muharrem Ergül, Mikail Akyıldız, CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adaylarından; Gülay Demirel, Coşkun Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, BOÇAY Dernek Başkanı Bülent Taştan ve Yönetimi, Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Selim Safi, Beykoz SGK Müdürü Ferda Özkalender, AK Parti Beykoz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Aslan, Kent Konseyi Başkanı Emin Yavuz, Beykoz Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ergin Tüfekçi, Beykoz Devlet Hastanesi Halkla İlişkiler ve Çalışan Hakları Birim Sorumlusu Resmiye Öztürk Eskiçırak, Medipol Üniversitesi Gönüllüleri katıldı.
Sanat yönetmenliğini öğretim görevlisi Selda Selimoğlu ve Doç. Dr. Volkan Gidiş’in yaptığı etkinlikte Prof. Dr. Hanefi Özbek’in babasının eserlerine beste yapması ve müziği otizmle birleştirmesi gecenin sürprizi oldu. Özel yeteneklerden müzik ziyafeti
Beykoz Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezinin özel yetenekli öğrencisi Buket Ateş piyano resitali sundu. Etkinlik İlhan’ın kanun dinletisiyle devam etti.Medipol Üniversitesi hocalarına, MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı’ya ve Dernekler Birliği Başkanı Mikail Akyıldız’a plaket ve çiçekleri takdim edildikten sonra ESA Sanat Atölyesi tiyatro oyunu ile son buldu.Etkinlik sonunda misafirlere hitap eden Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, emeği geçen herkesi tebrik etti ve teşekkürlerini sundu.Medipol Üniversitesi Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Volkan Gidiş şöyle konuştu: “Müzikle otizm birbirlerini tamamlayan unsurlardır. Böylesine özel çocuklarımıza motivasyonunu sağlamak, onların sosyal anlamda gelişmelerine katkı sağlamak çok önemli. En önemlisi topluma kazandırmak amacıyla bu tür etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Hepimiz burada gerek Buket’le gerek İlhan’la müziğin ne kadar etkili olabildiğini görüyoruz. Ben Medipol Üniversitesi Müzik Bölümü ve şahsım adına her türlü eğitim ve desteğe hazır olduğumu, bu zorlu süreci sevgi emek ve sabır bileşimi ile aşılacağına inanıyorum.”Prof. Dr. Hanefi Özbek şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki, Sağlık Bakanlığı 2014 senesinde geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları diye bir alan çıkardı. Müzik terapi de bunların arasındadır. Ozon terapi, mezoterapi, müzik terapi gibi. Ben o komisyonda asil üyeyim. Zaman zaman bakanlık çağırıyor, gidiyoruz. Müzik terapiden de ben sorumluyum. Bununla ilgili eğitimi de programladık. Üniversitemiz bünyesinde ikinci kursumuzu da başlatmış olduk. Bu bağlamda gerek otizm gerek diğer konularda müzik terapinin faydalarını yakinen görüyoruz. Dolayısıyla üniversitemizin de bu konuda merkezi var, kursları var. Biz Beykoz’umuzu çok sevdik, Beykoz da bizi sevdi. Hepinize çok teşekkür ediyoruz.”BOÇAY Dernek Başkan Yardımcısı Nurcan Safi şunları dile getirdi: “Biz Beykoz da 2016 yılında Beykoz Otizmli Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (BOÇAY)’ı kurduk. Ülkemizde bir milyon otizmli birey olduğu ve bu durumdan etkilenen 4 milyon aile ferdi bulunduğu tahmin edilmektedir ve bu rakamlar gün geçtikçe artmaktadır. Bizler çocuklarımızın hayata tutunmaları, sosyalleşmeleri için uğraş vermekteyiz. Beykoz’da eksiği bulunan bir yaşam merkezine ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu yaşam merkezini de ancak iş adamlarımız, STK’larımız, kamu kuruluşlarımız, belediyemiz hep birlikte çalışarak oluşturabiliriz. Otizmli çocuğu olan aileler toplumumuzdan anlayış, empati, çocukların dışlanmasını, toplum tarafından kabullenmesini beklemektedir. Hayat farklılıklarla güzeldir.”