İmar Barışı affı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor, Beykozlunun en çok merak ettiği konu ise İmar Barışı’nda sürenin uzatılıp uzatılmayacağı.
24 Haziran seçimleri öncesinde dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Beykoz’a gelmiş ve Boğaziçi ön görünümde oturanlara İmar Barışı’ndan yararlanmalarıyla ilgili çalışmanın yeni yasama döneminde yapılacağını söylemişti.
Boğaziçi Öngörüm Bölgesi’ne İmar Barışı kapsamında ‘Yapı kayıt belgesi’ verilmesini içeren yasa teklifi kabul edildi. Buna göre Beykoz, Sarıyer ve Üsküdar ilçelerinde ön görünümde olan ancak fiilen ön görünümde olmayan yapılar imar barışı kapsamına girdi. Yalılar ise kapsam dışında kaldı.
İmar Barışı’nda Süre Uzatılacak mı?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefiyle hayata geçirilen İmar Barışı’nda 8 Haziran’da başlayan başvurular 31 Ekim’de sona erecekti. Vatandaşların e-devlet üzerinden 8 Haziran’da başvurularını yapmaya başladığı düzenleme kapsamında, başvuru süresi yılsonuna 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş milletvekillerinin süre uzatımıyla ilgili sorularına “Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum” dedi.
Taksitlendirme yapılacak mı?
MHP’li Mustafa Kalaycı ise, imar barışı uygulamasında taksitlendirme yapılıp yapılmayacağını sordu. Muş bu soruya da, “Bakanlık bu konuda çalışıyor diye biliyorum” yanıtını verdi.