Sürekli büyük bir hızla değişen ve gelişen dünyada iş hayatının da yeni ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Çağın ihtiyaçlarını göz önüne alarak eğitim sistemini oluşturan Beykoz Üniversitesi’nde öğrenciler, alan eğitimlerinin yanı sıra 14 farklı yetkinliğin derslerini de alabiliyorlar. Böylece geleceğin iş dünyası hem lider ruhlu ve sosyal hem de girişimci ve etik sorumlulukları yüksek bireyler ile yeniden şekilleniyor.
Günümüz dünyasının şifresi sürekli değişim ve gelişim. Teknolojinin baş döndürücü bir şekilde gelişmesi hayatın her alanında kendini hissettiriyor. Dolayısıyla geleceğin iş insanlarının bu hıza ayak uydurması bekleniyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı ve binlerce genç 23-29 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini yaparak üniversitelerine yerleşecekler. Ancak, üniversite eğitimleri boyunca bilginin yanına çeşitli yetkinlikleri de koyabilen gençler gerçekten nitelikli bir mezuniyet yaşamış olacaklar.14 yetkinlik sunuyor
‘Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir’ mottosuyla eğitim veren Beykoz Üniversitesi, bu konuda uzun süren çalışmalar ve araştırmalar sonucunda önemli adımlar attı. Geçtiğimiz yıl ‘Yetkinlik Geliştirme Programı’nı hayata geçiren Beykoz Üniversitesi, her öğrenciye özel uygulama sunuyor. Program, iş dünyasının en çok talep ettiği ‘İş Yapma, Problem Çözme ve Çatışma Yönetimi’, ‘Liderlik ve Takım Çalışması’, ‘Etik ve Sosyal Sorumluluk’, ‘Yazılı ve Sözlü İletişim ve Etkileşim’, ‘Eleştirel Düşünebilme, Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme’, ‘Stratejik ve Girişimci Anlayış Geliştirebilme’, ‘Sorumluluk Alma ve Bağımsız Karar Verebilme’, ‘Değişimi Yönetebilme’, ‘Öğrenmeyi Öğrenme, Kişisel ve Sosyal Gelişim’, ‘Küresel Bakış Açısı Geliştirme’, ‘Teknolojiyi Kullanabilme ve Dijital Yeterlilik’ ‘Kültürel Bilinç ve İfade’, ‘Sosyal ve Yurttaşlık Yeterliliği’ ile ‘Yabancı Dilde İletişim’ dahil 14 çok kritik yetkinlikleri içeriyor. Yetkinlik Geliştirme Programı; Ölçme Değerlendirme, Yetkinlik Derslerine Katılım ve Yetkinlik Sertifikası olmak üzere toplamda 3 aşamadan oluşuyor.
Hem diploma hem sertifika
Öğrenciler üniversiteye kayıt yaptırdıklarında 14 yetkinlik düzeyi bir envanter ile ölçümleniyor. Her öğrenciye özel olarak uygulanan envanter sonrasında ‘Yetkinlik Düzey Raporu – 1’ hem öğrenci hem de danışman hocası ile paylaşılıyor. Bu rapor ışığında öğrencinin geliştirmesi gereken yetkinliklere yönelik dersler belirleniyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerinde önemli ölçüde gelişme kaydediyorlar. Ancak mezuniyet aşamasına gelen öğrencilere bir kez daha envanter çalışması yapılıyor. ‘Yetkinlik Düzey Raporu – 2’ ile öğrencinin sağladığı gelişim belgeleniyor. Öğrenci mezun olurken diplomasının yanında ‘Yetkinlik Sertifikası’nı da almaya hak kazanıyor. Böylece öğrenciler iş dünyasına alan bilgilerinin yanı sıra öğrenim hayatları süresince kazandıkları kritik temel ve yönetsel yetkinlikler ile atılıyor, kariyerlerine birkaç adım önde başlıyorlar.