Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 16 Haziran 2021 1668 Görüntüleme

ENGELLERİ UMUT VE GÜVENLE AŞMAK İÇİN BEYKOZ AKDEM HİZMETE HAZIR

Beykoz’da yaşayan dezavantajlı bireylerin günlük yaşam ve iletişim becerilerini geliştirecekleri, kendi kendilerine yetecek öz bakım becerileri kazanacakları Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) kapılarını açtı.

Beykoz’da yaşayan dezavantajlı bireylerin günlük yaşam ve iletişim becerilerini geliştirecekleri, kendi kendilerine yetecek öz bakım becerileri kazanacakları Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) kapılarını açtı.    

Beykoz Belediyesi tarafından “Hayatı Paylaşmak İçin Farkında Ol Fark Et” sloganıyla dezavantajlı bireylerin hayata katılımlarını artırmak, özgüvenli ve mutlu bir şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan merkezde, sağlıktan eğitime, psikolojik danışmanlıktan sanata birçok alanda hizmet verilecek.  Çubuklu Hobi Bahçesi’nde kurulan mekânda çocuklar, doğayla iç içe sağlıklı bir ortamda dil, konuşma, zanaat, müzik ve mutfak alanlarında uzmanlardan eğitim alacak, doğa ve sanat etkinlikleriyle özgüven kazanacak.

Uzman sağlık personeli ise engel durumları ve ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli destek tedaviler uygulayacak.DUYU BÜTÜNLEME SINIFI

İlçedeki engelli çocuklara yönelik ilk kapsamlı yaşam merkezi olarak hazırlanan AKDEM’de kurulan  “Duyu Bütünleme Sınıfı”nda yapılacak terapilerle engelli çocuklarda sık görülen motor gerilik, sürekli ağlama, seslere aşırı veya az duyarlılık gibi sorunların azaltılması sağlanacak.

Özel ekipmanlarla donatılan mekânda verilecek hizmetle çocukların sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimleri desteklenecek.DİL KONUŞMA SINIFI

Dil ve konuşma bozukluğu olan 02-12 yaş dilimindeki engelli çocukların konuşma güçlüklerini yenebilmeleri amacıyla da “Konuşma Terapisi Hizmeti” verilecek. Uzmanların rehberliğinde yapılacak seanslarla konuşması anlaşılmayan çocukların daha anlaşılır konuşması amaçlanıyor.MÜZİK SINIFI

AKDEM’de sağlık hizmetlerinin yanı sıra sanat ve müzik eğitimleri de önemli yer tutacak. Farklı engel gruplarına yönelik açılacak müzik sınıfında çocukların özgüvenleri, keşfetme yetenekleri, motor, taklit, sosyal ve dil becerileri desteklenecek.PİSKOLOJİK DANIŞMANLIK

AKDEM uzman psikolog kadrosu ile engelli bireyler ve ailelerine üstesinden gelemediklerini düşündükleri problemler hakkında destek vererek, yaşam kalitelerini arttıracak.

Aile içi ilişkilerdeki problemler, iletişim sorunları, kaygı, depresyon, korku gibi konular psikoterapi seanslarıyla aşılacak.MUTFAK ATÖLYESİ

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kurulan profesyonel eğitim mutfağında usta öğreticiler tarafından çocuklara üretmenin güvenini yaşatacak pasta yapımı ve sunumu eğitimleri verilecek.

Engelli bireylerin yaşam becerilerini ve sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla verilecek eğitimler sonunda sektörde istihdamları da sağlanacak.CAFETERYA&SATIŞ OFİSİ

AKDEM’e bağlı faaliyet gösterecek kafeteryada çalışan hafif zihinsel engelli çocuklar, hem toplumsal yaşama adapte olacak hem aile ekonomisine katkıda bulunacak.

Merkezde engelli bireylerin mutfak ürünlerinin sergilenip satılacağı bir de satış ofisi yer alacak.ENGELSİZ TARIM BAHÇELERİ

Mekânın bahçesinde kurulan “Engelsiz Tarım Bahçelerin”de çocuklara mevsimlik meyve, sebze ve çiçek dikme eğitimi verilecek. Özgürce toprak ve doğayla buluşacak çocuklar üreterek mutlu olacak.

ZANAAT SINIFI

Mekanda engelli bireylerin el ve motor becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, engellilerin gelişimine katkı sağlayan sanat etkinliklerinin yapılacağı bir de sınıf yer alacak.

Kulüp çalışmaları, bilgi yarışmaları, film gösterimleri, satranç turnuvaları, münazaralar, tiyatro çalışmaları gibi etkinliklerle çocukların sosyal gelişimleri desteklenecek.

ENGELLİ ARAÇ TAMİR HİZMETİ

AKDEM’den yararlanan engelli bireylerin manuel ve akülü araçlarının tamir, bakım, yedek parça ihtiyaçları da ücretsiz olarak karşılanacak.  Aynı zamanda şarj istasyonları sayesinde akülü araçlarını kolay şekilde şarj edebilecekler.

 

 

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

FANATİZM ve VANDALİZM

FANATİZM ve VANDALİZM

Tema Tasarım | AnatoliaWeb