Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 4 Kasım 2021 1272 Görüntüleme

Tarihi Hafız Mehmet Efendi Tekkesi Kapılarını Açtı

Beykoz’da aslına uygun restore edilerek ilçenin kültür sanat hayatına kazandırılan Tarihi Hafız Mehmet Efendi Tekkesi, alanında usta isimler tarafından verilen geleneksel el sanatları ve musiki eğitimleriyle kapılarını açtı.

Beykoz’da aslına uygun restore edilerek ilçenin kültür sanat hayatına kazandırılan Tarihi Hafız Mehmet Efendi Tekkesi, alanında usta isimler tarafından verilen geleneksel el sanatları ve musiki eğitimleriyle kapılarını açtı.    Beykoz Belediyesi tarafından tarihi ihya çalışmaları kapsamında gün yüzüne çıkarılan “Hafız Mehmet Efendi Tekkesi” tarihi ve mistik atmosferiyle geleneksel sanatlara hizmet vermeye başladı.Ecdat Yadigârı Ayağa Kaldırıldı

Beykoz Merkez Mahallesi’nde yer alan Hafız Mehmet Efendi tekkesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle yapılan görüşmeler sonucunda arşiv belgelerinden yolan çıkarak kapsamlı bir restorasyon projesi hazırlandı.

1767 yılında Raufiye Tarikatı’nın ilk zaviyelerinden Hafız Mehmet Efendi tarafından kurulan ve kapatıldıktan sonra yıllar içinde harap olan mekân, yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırıldı.

Binanın haziresi ve mezar taşları da temizlenerek yeniden düzenlendi.Hüsnühat Talimi

Tekkede restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçenin kültür-sanat hayatına zenginlik katacak eğitimler başladı.

Ziyaretçilerini manevi ve tarihi ortamıyla kuşatan mekânda hat sanatı ustası Prof. Dr. Süleyman Berk tarafından hüsnühat dersleri veriliyor.

Geleneksel usule uygun yürütülen derslerde hat sanatına gönül veren katılımcılarla hat meşki yapılıyor.
Ney Dersleri Başlıyor  

Mekânda hüsnühat derslerinin yanı sıra Polat Akarçay ile ney ve kaval eğitimleri de çok yakında başlayacak.

Gözde Çolak ise tasavvuf musikisinin vazgeçilmez çalgılarından bendir, def, kudüm ile kahon dersleri verecek.

Hafız Mehmet Efendi Tekkesi’ndeki kurslara katılmak isteyen ilçe sakinlerinin mekâna giderek ön kayıt formunu doldurması gerekiyor.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb