Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 23.06.2024 846 Görüntüleme

BALKAN MUHACİRLERİNİN YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI İLE İLGİLİ TALEPLERİ

Yurt dışı çıkış harçlarına yapılacak fahiş zam tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi, ailesi, akrabaları, atalarının mezarları Balkan ülkelerinde olup, ailevi, sosyal ve dini vecibeleri gereğince, bayram, düğün, doğum, hastalık, cenaze veya iş gibi muhtelif sebeplerle MEMLEKETLERİNE gitmek zorunda kalan insanlarımızın fahiş miktardaki yurt dışı çıkış harcı ödemeye zorlanması, adalet ve sosyal hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.

Bu yasa dar ve orta gelir gurubunda olan Evlad-ı Fatihan torunlarını fazlasıyla MAĞDUR EDECEK, gönül coğrafyamızla bağlarımızın zayıflayıp, kopmasına yol açarak, ülkemizin siyasi ve kültürel etkisinin azalmasına yol açacaktır.

Bugün ülkemize yerleşmiş ve hatta vatandaşlık almış olan milyonlarca SURİYELİ her bayram hiçbir bedel ödemeden elini kolunu sallayarak MEMLEKETLERİNE (Suriye’ye) serbestçe gidip gelirken, kendi soydaşlarımıza yüksek miktarda harç ödettirmek açık bir haksızlıktır.

Bugün bir vatandaşımız yurt içinde herhangi bir yörede yaşayan bir yakınını, düğün, nişan, doğum, hastalık, ölüm vs. nedenlerle MEMLEKETİNE (Ör. Kars, Ağrı, Hakkari, Urfa, Adana, Trabzon, Konya, Antalya, Aydın, Çanakkale, Edirne vs.) gidiyorsa, Balkan muhacirleri de aynı sebeplerle Gümülcine, Prizren, Üsküp, Saraybosna, Kırcaali vs. gibi MEMLEKETLERİ olan şehirlere gitmek mecburiyetindedirler.

Bu durumun göz önüne alınmasını önemle talep ediyoruz.

Yunanistan Batı Trakya, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna, Sancak bölgesi ve Romanya’dan zorunlu göç, sürgün ve soykırım sebebiyle Ana vatana gelmiş olan insanlarımıza geçmişte yaşadıkları zulmün üstüne, ekstra bir yük ve üzüntü getirilmemesi amacıyla, istisnai bir çözüm bulunarak, mağduriyetlerinin giderilmesini değerli bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz.

Süheyl ÇOBANOĞLU

RUBASAM Başkanı

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb