reklam
reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 10 Temmuz 2024 276 Görüntüleme

Beykoz’da 111 milyonluk kripto para vurgunu

Beykoz'da yasa dışı olarak kurdukları düzenekle yüksek kar vaadiyle insanları kandırarak 111 milyon dolarlık vurgun yapan çete mensupları yakalandı.

Beykoz’da yasa dışı olarak kurdukları düzenekle yüksek kar vaadiyle insanları kandırarak 111 milyon dolarlık vurgun yapan çete mensupları yakalandı.Beykoz’da kurdukları dijital sistemle vatandaşları yüksek kar vaadiyle kandırarak 111 milyon dolar dolandıran çete çökertildi.

İnsanları kandırıp 111 milyon dolarlık vurgun yapan 3 kişi İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin evinden yüklü miktarda dolar ve TL cinsi para ele geçirildi.

Şüphelilerin evinden yüklü miktarda dolar ve TL cinsi para ele geçirildi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına; Kurdukları sistem üzerinden insanları kripto para borsasında yüksek kar vaadiyle kaldıraçlı işlem yapmaya yönlendirerek vurgun yaptığı ihbarı yapıldı.

İhbar üzerine harekete geçen savcılık soruşturma başlattı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine çalışma başlatan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kripto İşlem Platformuna kayıtlarının olmadığını belirledi.

Omega Pro uygulamasının cep telefonlarına yüklenmesiyle yapılan vurgunda çok sayıda insanın mağdur edildiği belirlendi.

Şüpheliler, telefonlara yüklenmesini sağladıkları programla önceleri düşük düşük para kazandırdığı, daha fazla para kazanmak için yüksek miktarda para yatıranları ve kazandıkları parayı çekmek isteyenlere ödeme yapmayarak dolandırdıkları öğrenildi.

Çalışmalarını yoğunlaştıran Jandarma ekipleri, yapılan vurgunun yaklaşık 111 milyon dolar olduğu belirlendi.

Beykoz Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen arama kararı ile birlikte Jandarma ekipleri 2 ayrı adrese baskın yaptı.

Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada bilgisayar, TL ve dolar cinsi yüklü miktarda para ile doküman ve kartlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli İstanbul İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Operasyonla ilgili çalışmalar sürüyor.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb