reklam
reklam
Ana Sayfa Sağlık, Sür Manşet 3 Ağustos 2024 1298 Görüntüleme

Kanlıca Mahallesi’nin sağlık merkezi düğümü

Bölge sakinleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Beykoz Kanlıca Aile Sağlığı Merkezinin yeniden açılmasını istiyor.

Bölge sakinleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Beykoz Kanlıca Aile Sağlığı Merkezinin yeniden açılmasını istiyor.

Erol Simavi, Beykoz Kanlıca sahilinde, semt halkına sağlık hizmeti vermesi için 1967’de yaptırdığı binayı tüm tıbbi cihazlarını alarak, “7 branşta doktorun Kanlıcalılara bu binada ücretsiz hizmet vermesi” şartı ile Sağlık Bakanlığı’na teslim etmişti.

Simavi tarafından kurulan Kanlıca Yardımlaşma Derneği’nin üzerine kayıtlı olan binada Beykozlulara uzun yıllar sağlık hizmeti verilirken, 2020’de Türkiye genelinde aile hekimliği uygulamasına geçilince, eski anlaşma feshedilip, yeniden bir sözleşme yapılarak aile hekimliği hizmeti verilmeye devam edildi.Kanlıca’da yıllarca sağlık hizmeti veren bina deprem riski nedeniyle boşaltıldı. Hizmet almak isteyen vatandaşlar bir süre Çubuklu’ya gitmek zorunda kalırken, Kanlıca halkı bu duruma tepki gösterince yeni yer arayışına gidildi.

Birkaç ay önce yeni aile sağlığı merkezi, Beykoz Belediyesi tarafından mevcut binaya 150 metre uzaklıkta, konteyner binada hizmet vermeye başladı. Ancak Kanlıcalılar, yeni merkezin bir bölümünde yokuş bulunan bölgeye taşınmasına tepki gösterdiler. Vatandaşlar, eski sağlık merkezini geri isterken, mülkiyeti Kanlıca Yardımlaşma Derneği’ne ait binanın, derneğin kuruluş amaçları doğrultusunda, 19 yıllığına özel bir üniversiteye kiralandığı ortaya çıktı.

Kanlıca Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Esat Yaşar, binanın Beykoz İlçe Sağlık Müdürlüğünce bir daha kullanılmamak üzere boşaltılıp kendilerine teslim edildiğini, kimseye binanın boşaltılması gerektiğini söylemediklerini kaydetti.

Yaşar, “Kendileri çıktı. Biz de binanın, sağlık merkezi (özel hastane), okul, kurs yapılabileceğini etrafa duyurduk. Birkaç kişi talip oldu. Üniversitesinin Kanlıca’da gastronomi bölümü var. Biz de dernek olarak üyelerimizin de menfaatleri doğrultusunda öyle bir tasarruf kullandık.” dedi.

Kanlıca Muhtarı Aysel Gürses “Kanlıca halkı sağlık ocağının bu binaya geri gelmesini istiyor. Taşınma olasılığı konusunda geçen pazar günü ilçe sağlık müdürü ile görüştüğümde binanın deprem riski nedeniyle kullanılır durumda olmadığı, binayı yenileyecek bütçelerinin olmadığını ve dönüşlerinin mümkün olmadığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb