reklam
reklam
Ana Sayfa Gündem, Sür Manşet 3 Eylül 2024 274 Görüntüleme

BAŞKAN KÖSELER YEREL BASINLA BULUŞTU

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, ilçedeki yerel basın temsilcileriyle buluştu. Beykoz’a 5 yeni kreş kazandırılacağını müjdeleyen Köseler, Beykoz’da yıllardır süren imar sıkıntısını çözerek birikmiş borçları ödeyeceklerini söyledi. Köseler, “İlk olarak Çavuşbaşı ve Karlıtepe’de yıllardan beri süren sıkıntıyı çözmek için girişimlerimiz sürüyor” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, ilçedeki yerel basın temsilcileriyle buluştu. Beykoz’a 5 yeni kreş kazandırılacağını müjdeleyen Köseler, Beykoz’da yıllardır süren imar sıkıntısını çözerek birikmiş borçları ödeyeceklerini söyledi. Köseler, “İlk olarak Çavuşbaşı ve Karlıtepe’de yıllardan beri süren sıkıntıyı çözmek için girişimlerimiz sürüyor” dedi.“Çavuşbaşı ve Karlıtepe gibi Alanların İmar Sıkıntısını Çözmek için Çalışıyoruz”

Beykoz Belediyesi Karlıtepe Restoran’da gerçekleşen Başkan Mimar Alaattin Köseler, yerel basının gündeme dair sorularını cevapladı. Beykoz Belediyesi’nin geçmişten kalan kötü ekonomik durumunu hatırlatan Başkan Köseler “Belediyemizde 2.300 civarında çalışanımız var ve maaş günleri çabuk geliyor. Beykoz’da yıllardır imar kapalı ve bu durum hizmetlerimizi olumsuz etkiliyor. Çözüm olarak belediyelerin lokomotifi olan imarın açılması lazım. Çavuşbaşı ve Karlıtepe’de yıllardan beri süren sıkıntıları çözmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüştük.” diye konuştu.“Beykoz’a 5 Yeni Kreş Yapılacak”

Beykoz’un kanayan yarası haline gelen kreş sorununa da değinen Başkan Alaattin Köseler: “Bizim yıllar evvel hizmet veren kreşimiz vardı. Göreve geldiğimde baktık bir tane kreşimiz kalmamış. Ekrem Başkanımızla konuyu görüştük. İBB, Beykoz’a tam donanımlı 2 prefabrik kreş kazandıracak. Bu iki prefabrik kreşin yanında, biz Beykoz Belediyesi olarak sponsorlarımızın desteğiyle 3 adet betonarme bina olacak şekilde kreş yapacağız. Yani Beykoz’da olmayan kreşlerin sayısı bir anda 5’i bulacak. Bu kreşleri ilçenin coğrafi yapısına göre konumlandıracağız” ifadelerini kullandı.Çavuşbaşı’na Afet Merkezi ve Okul Alanı

Köseler, Çavuşbaşı’nda Beykoz Belediyesi’ne ait alanın bir kısmının Afet Merkezi olacağını, diğer kısmını ise Çavuşbaşı’ndaki eğitim sorununu çözmek için devlet okulu alanı olarak ayıracaklarını söyledi.

“Beykoz’u Beykozlular Yönetiyor”

Köseler, Beykoz dışından gelen çalışma arkadaşlarıyla ilgili soruya da “Kullandığımız telsizlerde ‘Beykoz 1’ belediye başkanıdır yani Beykozlu olan Alaattin Köseler’dir. Başkan Yardımcısı 3 arkadaşım da Beykozlu. Bunun dışında ulaşım konusundaki sıkıntıları çözsün diye İETT’den bir arkadaşımız süreli olarak geldi. Alınan karalarla ilgili bütün imzalar günün sonunda bana geliyor. Beykoz’u Beykozlular yönetecekten kastımız bu” cevabını verdi.“Trafik Sorununu Karayollarına İlettik, Çözüm Bulamadık”

Özellikle Kavacık’taki trafik sorununu, birkaç farklı çözüm önerisiyle birlikte İBB kanalından Karayollarına ilettiklerini söyleyen Köseler, olumsuz yanıt aldıklarını belirtti. Köseler, özellikle işe gidiş geliş saatlerinde bölgede durma noktasına gelen trafik sorununu çözmek için İBB ile ortak çalıştıklarını ifade etti.Ulaşım ve Riva Deresi Konusunda Kamuoyu Oluşturulmalı

Beykoz’un sorunlarıyla ilgili gerek basının gerekse Beykoz STK gibi dinamiklerinin desteğiyle kamuoyu oluşmak istediklerini vurgulayan Köseler, özellikle Riva Deresi’nin temizlenmesi ve ulaşım sorunu hakkında acilen çalışma yapılması gerektiğini söyledi.“Beykoz Spor Kulübü ile Belediyenin Bağı Yok”

Son günlerde ilçe kamuoyunda oldukça fazla yer bulan iddialara karşılık Beykoz Spor Kulübü ile Beykoz Belediyesi’nin organik bir bağının bulunmadığını, kendisinin ise Beykozlu olmanın verdiği gönül bağının bulunduğunu kaydetti.“Tasarruf Genelgesi Kapsamında Hizmet Üretiyoruz”

Başkan Alaattin Köseler, detaylarına kadar incelenerek hazırlanmış bir tasarruf genelgesi bulunduğuna da dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İller Bankası’ndan Beykoz Belediyesi’nin maliyeye olan 99 milyon borcunun geçtiğimiz ay 16 milyon lirasını birden kestiler. Bu sistem dışı kesintiler belediyeyi ve Beykoz’u zor durumda bırakıyor, ama şu ana kadar hiç paylaşmadık vatandaşlarımızla bu durumu. Bu sorunları, geçmiş dönemde de yapıldığı gibi arsa satışıyla aşacağız. Örneğin; SGK İl Müdürlüğü, ‘borca karşılık bize arsa gösterin, kalanını ödeme yapın’ gibi bir teklif sundu. Ama imar açılarak bütçede belirli bir matematik oluşturulabilirse, arsa satışına da gerek kalmaz.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb