Ana Sayfa Sür Manşet, Yerel Haber 9 Ekim 2024 131 Görüntüleme

Mahkeme Bakanlığın Beykoz kararına itirazı reddetti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Polonezköy'e ilişkin mahkemenin kararına itirazı reddedildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Polonezköy’e ilişkin mahkemenin kararına itirazı reddedildi.

Polonezköy’ün koruma derecesini, “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak değiştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 12 Mayıs 2022 tarihli kararının iptali istemi İBB tarafından dava açılmıştı.

İstanbul 8. İdare Mahkemesi, dava konusunu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığının altı çizerek 28 Mart 2024 tarihli kararıyla düzenlemeyi iptal etmişti.

Bakanlık, iptal kararını istinafa taşıdı. Mahkeme kararının usul ve hukuka aykırı olduğu, bilirkişi raporunun hükme esas alınamayacağı, rapordaki tespitlerin hukuki ve teknik bakımdan isabetsiz olduğu, doğal sit alanı statülerinin doğal eşikler dikkate alınarak belirlendiği iddialarıyla iptal kararının kaldırılması istendi.

İstinaf başvurusunu inceleyen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi, ilk mahkemenin verdiği iptal kararını uygun buldu.

Bakanlığın iddialarının, mahkeme kararının kaldırılmasını gerektirecek nitelikte olmadığına hükmeden mahkeme, istinaf talebini reddetti. 26 Eylül 2024 tarihinde oybirliği ile iptal kararı kesinleşti.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb