Ana Sayfa Ekonomi, Sür Manşet 22 Ekim 2024 39 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi’nde işçilerin grev tarihi belli oldu

Beykoz Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası anlaşamadı... Bin 600 işçi 8 Kasım itibarıyla greve başlıyor.

Beykoz Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası anlaşamadı… Bin 600 işçi 8 Kasım itibarıyla greve başlıyor.

Beykoz Belediyesi ile bin 600 işçinin bağlı olduğu Hizmet İş Sendikası, yeni toplu sözleşmede anlaşamadı.

Türkiye genelinde 31 Mart günü yapılan seçimlerde Beykoz Belediyesi’ni 20 yıl sonra kazanan CHP, DİSK’e bağlı 30 işçiye yüzde 100 zam verirken, Hizmet-İş Sendikası’na bağlı bin 600 işçiye 42 saat çalışma ve yüzde 19 zam teklif etti.

Hizmet-İş Sendikası ise vergileri kesilmiş, sosyal haklar dahil 45 bin lira ve 40 saat mesai talebinde bulundu.Beykoz Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamaması ve arabuluculuk sürecinin bitmesi nedeniyle alınan karar ile 8 Kasım sabahı greve gidileceği öğrenildi.

Yerel seçimlerin ardından 20 yıl sonra belediyenin CHP’ye geçmesiyle birlikte Beykoz’da ilk defa grev kararı alındı.

Belediye Başkanı Alaattin Köseler, geçtiğimiz aylarda da toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlamaması nedeniyle memurlar tarafından alkışlı protesto edilmişti.

İşçiler, bir süredir maaşlarını gecikmeli olarak almalarının yanında 7 aydır toplu sözleşme görüşmelerinde gelişme yaşanmamıştı.

Köseler, seçim zamanında “Belediye çalışanlarımız geçmişte olduğu gibi en iyi ücreti ve özlük haklarını yine bizim dönemimizde alacak. İşine sahip çıkan eski, yeni tüm emekçi kardeşlerimize biz de sahip çıkacağız” ifadelerini kullanarak işçilerin haklarına sahip çıkacağını söylemişti.

Hizmet – İş Sendikası 14 No’lu Şube Yetkilisi, Beykoz Belediyesi ile görüşmelerinin hala devam ettiğini ancak mutabakatın sağlanamadığını söyledi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb