Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi’nde yaşayan 7 yaşındaki Emre Tuna Öztürk, ölümcül kas hastalığı DMD (Duchenne Musküler Distrofi) ile mücadele ediyor. Hastalığın tek çaresi, ABD’de uygulanan ve 105 milyon 500 bin TL’ye mal olan gen tedavisi.Ailesi Tedavi İçin Yardım Kampanyası Başlattı
Kavacık’ta yaşayan Ramazan ve Gülten Öztürk çifti, oğulları Emre Tuna’nın sağlığına kavuşması için İstanbul Valiliği’nden izin alarak bir yardım kampanyası başlattı. 2021 yılında yapılan testler sonucunda Emre Tuna’ya DMD teşhisi konuldu. Doktorlar, hastalığın zamanla kas kaybına neden olacağını ve erken yaşta tekerlekli sandalyeye bağımlı hale getireceğini belirtti.
Ancak ABD’de onaylanan yeni tedavi yöntemi, DMD hastaları için büyük bir umut oldu. Dubai’de de uygulanmaya başlanan tedavi, Emre Tuna’nın sağlığına kavuşması için tek şans.“Oğlumuz İçin Destek Bekliyoruz”
Baba Ramazan Öztürk, “Hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için kortizon, bazı ilaçlar ve fizik tedaviye devam ediyoruz. Ancak zaman bizim aleyhimize işliyor. Oğlumuzun yürüyebildiği sürede tedaviye ulaşması gerekiyor. Kampanyamızın 4. ayına girdik ve henüz yüzde 13’ünü tamamlayabildik. Mayıs ayında Emre 8 yaşına girecek ve hastalık daha hızlı ilerlemeye başlayacak. Türk halkının desteğine ihtiyacımız var.” diyerek yardım çağrısında bulundu.
Destek Olmak İçin Bağış Bilgileri
Ziraat Bankası – Gülten Öztürk
TL: TR62 0001 0024 6261 5852 1050 03
USD: TR35 0001 0024 6261 5852 1050 04
EURO: TR08 0001 0024 6261 5852 1050 05
SWIFT: TCZBTR2A
Minik Emre Tuna’nın hayata tutunabilmesi için herkesin desteği büyük önem taşıyor. Siz de umut olabilirsiniz!