Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da Ramazan ayında dayanışma sürüyor. Beykoz merkezli Kapı Uluslararası İnsani Yardım Derneği, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine gıda, sıcak yemek, bayramlık ve nakdi yardımlar ulaştırarak depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.Depremin İlk Gününden Beri Sahadalar
Depremin hemen ardından arama kurtarma ekibiyle bölgeye giden Kapı İnsani Yardım Derneği Başkanı Neslihan Dural, Hatay’da enkaz çalışmalarına katılarak birçok vatandaşın kurtarılmasına destek olmuştu. Dural ve ekibi, depremin üzerinden iki yılı aşkın süre geçmesine rağmen bölgedeki insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Ramazan’da Yardımlar Artarak Devam Ediyor
Ramazan ayıyla birlikte dernek, yardım faaliyetlerini daha da genişletti. Gıda kolileri, sıcak yemek, zekât, fitre, sadaka ve bayramlık kıyafet yardımlarıyla depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediyor.
Kapı Derneği’nin organizasyonuyla binlerce aileye gıda kolileri ulaştırılırken, her akşam iftar saatlerinde sıcak yemek dağıtımları gerçekleştiriliyor. Günlük binlerce kişiye verilen sıcak yemekler, iftar sofralarını dayanışma noktası haline getiriyor.Çocuklar da Unutulmadı: Bayramlık Sevinci
Yardımlar çocukları da kapsıyor. Depremin en savunmasız mağdurları olan çocuklar için bayramlık kıyafetler dağıtılarak yüzlerinde tebessüm oluşturuluyor. Minikler, yeni kıyafetleriyle bayrama girmenin heyecanını yaşıyor.
“Biz Artık Burada Bir Aileyiz”
Deprem bölgesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında konuşan Kapı Derneği Başkanı Neslihan Dural, Ramazan ayının birlik ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Depremin ilk gününden bu yana buradayız. Önce arama kurtarma çalışmalarıyla başladık, ardından sürekli olarak yardım malzemeleri ulaştırdık. Şimdi Ramazan ayında sofralarımızı daha da büyütüyoruz. Buradaki insanlar artık bizim ailemiz. Çocuklarımızı bayramlıklarla sevindirmek, sofralarımızı paylaşmak bizim için büyük bir mutluluk. Daha fazla insana ulaşmak ve yaraları birlikte sarmak için herkesi bu dayanışmaya davet ediyoruz.”
Yardımlar Ramazan Boyunca Sürecek
Kapı Uluslararası İnsani Yardım Derneği’nin Ramazan ayı boyunca Hatay’daki yardım faaliyetleri hız kesmeden sürecek. Dernek yetkilileri, hayırseverlerin destekleriyle daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, yardımda bulunmak isteyenlerin dernekle iletişime geçebileceğini duyurdu.