Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 7 Mart 2018 1828 Görüntüleme

Belediyesi Meclisi çalışmalarına başladı

Beykoz Belediyesi Meclisi Mart ayı çalışmalarına başladı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri ve ay içindeki önemli haftalar görüşüldü.  

Beykoz Belediyesi Meclisi Mart ayı çalışmalarına başladı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri ve ay içindeki önemli haftalar görüşüldü.

 

5 Mart 2018 Pazartesi günü yapılan toplantıda öncelikli olarak bir önceki aya ait meclis tutanağı oylandı.

Beykoz’dan Kudüs ve Afrin’e Destek

Mart Ayı’nın etkinliklerle dolu bir ay olduğuna dikkat çeken Başkan Çelikbilek meclise hayırlı bir hafta dileyerek ilçede Yeşil Ay Haftası  (1-7 Mart), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 18. Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü, Muhasebe Haftası ((1-7 Mart) dolayısıyla kutlamalar yapılacağını söyledi.

Başkan Çelikbilek İslam’ın ilk kıblesi, Müslümanların şerefi ve ecdat mirası Kudüs’e sahip çıkmak için meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla Mayıs Ayı’nda Kudüs ve Mescid-i Aksayı ziyaret edeceklerini ifade etti. Başkan Çelikbilek ayrıca Afrin’de destan yazan Mehmetçiğe destek için ilçeden bölgeye bir kafile gönderileceğini ve terörden temizlenen bir köye çeşitli yardımlar ulaştıracaklarını ifade etti.

Dilek ve temennilerin ardından CHP İlçe başkanı Aydın Düzgün tarafından meclis başkanlığına verilen önerge okundu. Soru önergesinde, Soğuksu Mahallesi’nde yağmur suları için mazgalların yetersiz kaldığı, tedbir alınmadığı takdirde sağanak yağmurda can kaybı olabileceği söylendi.

Müdürlük kurulması hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi ise oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

CHP Meclis Üyesi Hakkı Emanet geçtiğimiz günlerde yanan Çiğdem İlkokulu’nun akıbeti ile ilgili bilgi istedi.

AK Parti Meclis Üyesi Emin Yavuz Yeşil Ay Haftası Günü’yle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

AK Parti Meclis Üyesi Gül Biçer ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili söz alarak şöyle konuştu;

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ HER YIL KUTLANAN ULUSLARARASI BİR GÜNDÜR

“Aile bireyinin temel taşı olan kadınlarımız, geçmişten günümüze Türk toplumunda sosyal ve kültürel hayatın odağında yer almış ve çoğu zamanda söz sahibi olarak yönetimde bulunmuştur.

Hak ve özgürlüklerine sahip çıkarken; erkeklerinde bu mücadelede ön yargılarından arınarak gücü, çalışma azmi, iradesi ve öz güveni olan kadınlarımıza destek vermesi, sorunlarının çözümü açısından sıkıntılarını minimum düzeye indirgeyerek ilerlemelerine engel olan pürüzleri ortadan kaldırmaları için yapabilecekleri bir şeyler olduğuna yürekten inanıyorum.

Günümüz kadınları yeryüzünde ki dengelerin korunabilmesi gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya bırakılması için siyasal yaşama daha eşit koşullarda katılmaları gerektiği bilincine varmışlardır. Kadınlar, toplumda ki pek çok konu ve değeri ile siyasetten ekonomiye hayata katılım evresi olarak tanımlamakta mümkündür.

Hayat, kadın ve erkek ile birlikte biçimlenir. Her iki cins de kendisine ait özellikler ile belli bir konum işgal etmekte ve topluma katkı sağlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk tarihinde kadın yüksek, şerefli ve saygın bir varlık olarak yerini almıştır.

Aile ve toplum arasında bir köprü görevini üstlenen kadının sistemin işleyişinde önemi ve katkısı büyüktür.

Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın toplumsal yaşama katkılarını değerlendirecek olursak;

Siyasal alanda, 2 Bakan olmak üzere 81 Millet Vekili, 3 B. B. Başkanı, 1 İl Genel Başkanı,  40 ilçe Belediye Başkanı, 60 İl Genel Meclis Üyesi, 2.198 meclis üyesi, Aktif olarak görev yapmaktadır.

Muhtar sayısı ise 674. üst düzey bürokrasi de ise katılım % 10, 9 dur.

Hakim ve Savcıların %31,8’i, Akademisyenlerin yaklaşık % 40’kı kadındır.

Spordan sanata toplumun her alanın da nice, nice kadınlar…

Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kadına yapılan ayrımcılık, Irkçılıktan beterdir” anlayışı üzerine siyasete katılım gösteren milyonlarca kadın.

Toplum için büyük önemi olan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni taşıyabilecek güçlü omuzlara, güçlü fikirlere sahip tüm kadınlarımıza saygılarımla,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum.

CHP adına söz alan Meclis Üyesi Gülay Demirel ise Yeşil Ay Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada nargilenin sigaradan daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

NARGİLE BİR TÜTÜN ÜRÜNÜDÜR. HER GÜN BÜYÜYEN SİNSİ TEHLİKE: NARGİLE

“Türkiye kamuoyu sigaranın hastalık yapıcı ve öldürücü etkilerini çok iyi bilmesine karşın nargile farkındalığı bir o kadar düşüktür. Nargile bir tütün ürünüdür ve bütün tütün ürünleri gibi kanser, kalp ve damar hastalıkları, serebrovasküler hastalıklar, solunum yolu hastalıkları gibi pek çok öldürücü hastalığa neden olduğu bilinmektedir. Dumanı sudan geçmesine rağmen yüksek oranda zehirli maddeler içerir ve akciğer kanseri, mesane kanseri, ağız kanserleri gibi hastalıklara yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.”

1 NARGİLE 50 SİGARA

“Dünya Sağlık Örgütü’nün 2005’te yaptığı bir araştırmaya göre bir nargile seansında çekilen duman hacmi 50 sigaraya eşittir. Nargile dumanı, çok yüksek oranda zehirli ve uçucu kimyasallar içerir Nargile içerken çok daha uzun sürelere dumana maruz kalınır ve bu da KOAH olma riskini a rttırır. Aromatik tütünlerde bulunan şekerin yanmasıyla ortaya çıkan toksik maddeler ve bunların nikotinle olan etkileşimi nargilenin bağımlılık yapıcı etkisini arttırır. Tütün endüstrisinin özellikle gençleri hedef alarak nargile tütünlerinde şekerli ve aromalı katkı maddeleri kullandığı bilinmektedir. Maksat tütünün içimini kolaylaştırarak genç damak zevkine uygun hale getirmek ve yanı sıra bağımlılık yapıcı etkisini arttırmaktır.”

BULAŞICI HASTALIK TEHLİKESİ

“Nargile ayrıca hepatit, tüberküloz, herpes gibi çok çeşitli bulaşıcı hastalığın yayılmasına neden olur. Ortak kullanımda “sipsi” tabir edilen değiştirilebilir ağızlıklar kullanılarak hijyen sağlanmaya çalışılsa da gerçekte bir hastalık bulaşma riski azalmaz. Çünkü onlarca kişinin nefes alıp vermesinden dolayı marpucun içinde ve duvarlarında bir mikrop ve bakteri tabakası oluşur ve solunum yoluyla bir kişiden diğerine geçer. Nargile, 1990’lı yılardan itibaren hızla yayılan ve ülkemizi de etkileyen küresel bir halk sağlığı problemi haline gelmiştir. Bu salgının yayılmasında nargile içimini kolaylaştırmak için eklenen aromatik katkı maddelerinin rolü büyüktür ve özellikle gençleri etkilemektedir.”

6 MİLYON İNSAN ÖLÜYOR!

“Her yıl 6 milyon insan tütün kullanımına bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, önlem alınmadığı takdirde bu sayının 2030 yılında 8 milyonu geçeceğini öngörüyor. Özellikle 90lı yıllardan bu yana popülaritesi artan nargile, ülkemizde de her gün daha fazla yaygınlaşan bir sorun halini almaktadır.”

DUMAN SUDAN GEÇEREK TEMİZLENMEZ

“Nargile temel olarak baş, gövde, su haznesi ve hortumdan oluşur. Sudan geçerek soğuyan dumanın içimi kolaylaşır fakat genel kanının aksine sudan geçmesi tütünün zararlı etkileri-ni kesinlikle yok etmez. Mentol, likör, vanilya gibi tütününün sert tadını maskeleyen katkı maddeleri, aromatik nargilelerin gençler tarafından tercih edilmesinin en önemli etkenlerinden biridir. Genellikle iki veya daha fazla kişi tarafından paylaşılarak içilen nargilenin dumanında ciddi oranlarda karbon monoksit, ağır metaller ve kanser yapıcı kimyasallar bulunur. Sigaranın sağlıklı bir alternatifi gibi sunulması yanıltıcıdır. Nargile tütününde bulunan arsenik, nikel, kobalt, krom ve kurşun gibi maddelerin miktarı sigaraya oranla çok daha fazladır.”

Başkan Çelikbilek ise Demirel’in bu konuşması sonrası kendisine teşekkür ederek, Başkan Yardımcısı Manolya Demirören’e ilçedeki nargile satışı yapan mekanların denetlenmesi ve kurallara uymayanların cezalandırılmalarını istedi.

Bir sonraki meclis toplantısı 9 Mart 2018 Cuma günü yapılacak.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb