reklam
reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 22 Haziran 2024 373 Görüntüleme

Beykoz Çubuklu Silolarının dönüşüm hikayesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dönüşümüne öncülük ettiği Beykoz Çubuklu Siloları bugünlerde kültürel ve sosyal aktiviteler için kullanılıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dönüşümüne öncülük ettiği Beykoz Çubuklu Siloları bugünlerde kültürel ve sosyal aktiviteler için kullanılıyor.

Metal sacdan yapılan depolama alanı, atıl bir kamusal alan olmaktan çıkarılarak herkesin kullanımına açıldı. Sadece ihya etmediklerini, kullanım fonksiyonlarını vatandaş lehine tasarladıklarını söyleyen İmamoğlu, Çubuklu Silolarının dönüşüm hikayesini sosyal medya hesaplarından paylaştı.Çubuklu’da 1 milyon lira değerinde 1900’lü yılların ilk yarısında İBB ile petrol şirketi arasında imzalanan anlaşmayla ilk temelleri atılan Silolar, depoların karayolu bağlantısının olması şehrin çehresinin de değişmesine öncülük etti.

1940 yılında Petrol Limited şirketi tarafından satın alınan şirket daha sonra Petrol Ofisi A.Ş.’ye dönüştü. Bakanlar Kurulu kararıyla petrol satın alma, depo tesis etmek Petrol Ofisi’ne verilmişti. Petrol Ofisinin özelleştirilmesinin ardından Çubuklu Siloları da işlevini yitirmiş oldu.

Özgün hali korunarak yeni işlevler kazandırılan Çubuklu Siloları, büyük rant projelerine dönüşmeden vatandaşların kullanımına açılan bir yaşam merkezine dönüştü.

Dünyadaki ender dönüşüm hikayesine ev sahipliği yapan Beykoz Çubuklu Siloları, İBB iştiraki Miras’ın çalışmaları sonrası 2024 yılının başlarında vatandaşların hizmetine açıldı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb