Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 20 Temmuz 2024 295 Görüntüleme

Yıldız Sarayı açılışında Beykoz Müzesi örneği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yıldız Sarayı'nın açılışında yaptığı konuşmada Beykoz Cam Müzesiyle yüzlerce eseri ihya ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yıldız Sarayı’nın açılışında yaptığı konuşmada Beykoz Cam Müzesiyle yüzlerce eseri ihya ettiklerini söyledi.

Yıldız Sarayı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 6 yıllık titiz çalışmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyelerinin katılımıyla vatandaşların ziyaretine açıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tarihi vefa, geçmişe saygı anlayışıyla eserlerimizi yeniden ayaklandırdık. 120’nin üzerinde restorasyon çalışması yaptık. Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nden Topkapı’da uzun yıllar saklanmış hazine koleksiyonuna varıncaya kadar bir çok eseri ihya ettik. ” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığımız döneminde onlarca görüşmeyi, kabulü burada düzenledik. Yıldız Sarayı milletimizin her bir ferdinin gururla gezebileceği muhteşem bir müze olarak hizmet vermeye hazır hale geldi. Edirne Sarayı ile ilgili restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra da ecdadın emanetlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Sarayı’nın Ağustos ayının sonuna kadar ücretsiz olarak gezilebileceğini de duyurdu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb