reklam
reklam
Ana Sayfa Gündem, Sür Manşet 27 Temmuz 2024 833 Görüntüleme

AK Parti’den CHP’ye geçen Beykoz’un SGK borcu 500 milyon

31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Beykoz Belediyesi'nin 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla SGK borcu faizleriyle birlikte 500 milyon lira olarak açıklandı.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Beykoz Belediyesi’nin 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla SGK borcu faizleriyle birlikte 500 milyon lira olarak açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Özel’e yaptığı çağrıda “emekliler için bir şey yapmak istiyorsanız belediyelerinize talimat verin SGK’ya olan borçlarını ödesinler” ifadesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan parti ayrımı yapmadan bütün belediyelere tebligat çıkardıklarını açıklamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Erdoğan’ın talimatıyla belediyelere mali darbe yapılmaya çalışıldığını ifade ederek, “Şu bilinmeli ki; AKP’den aldığımız belediyeler borç batağında. Sadece Beykoz İlçe Belediyesi’nin faiziyle birlikte 3 milyar 561 milyon borcu var. İstanbul’da devraldığımız 12 belediyenin hepsi benzer şekilde borç içinde.” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Mali değil, son derece siyasi bir karardır. 31 Mart 2024’te AKP’nin bu sorumsuz, halkı yok sayan, zengini zenginleştiren, yoksulu yoksullaştıran anlayışı sandığa gömülmüştü. Anlaşılan, ders almamışlar. O halde; genel seçimde de halkımızla birlikte son bir ders vereceğiz. Halktan büyük güç yoktur.” dedi.

Anadolu Yakası’nda CHP’ye geçen belediyeler içinde SGK borcu en yüksek olan belediyenin Beykoz Belediyesi olduğu iddia edildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb