reklam
reklam
Ana Sayfa Gündem, Sür Manşet 18 Eylül 2024 98 Görüntüleme

Beykoz Çavuşbaşı planlarına mahkeme hukuka uygun dedi

Beykoz'un Çavuşbaşı bölgesindeki planların iptali için yapılan mahkeme başvurusu sonucu görülen davada hukuka aykırılık tespit edilmedi.

Beykoz’un Çavuşbaşı bölgesindeki planların iptali için yapılan mahkeme başvurusu sonucu görülen davada hukuka aykırılık tespit edilmedi.

Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda Çavuşbaşı bölgesindeki 5 mahalle ile Görele Mahallesi’nin planlarına iptal istendi.

Bölge İdare Mahkemesi, Çengeldere, Fatih, Yavuzselim, Baklacı, Çiftlik ve Görele Mahalleleri 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkında karar verildi.

Çavuşbaşı’nın 5 mahallesi ve Görele Mahallesi’nin imar planları, açılan dava sonucu iptal istemiyle mahkemeye taşınmıştı.

Gelinen son noktada dosyayı inceleyen Bölge İdare Mahkemesi, nihai kararını verdi.

Mahkeme, dava konusu olan alanda hukuka aykırılığın bulunmadığının altını çizerek, iptal istemiyle açılan davayı reddetti.

Böylelikle, planların iptal edilmesi durumu ortadan kalkarak tekrar yürürlüğe girdi.

Mevcut imar planları geçerli olup, ruhsat başvuruları, cins değişiklikleri ve 18. madde uygulamaları kaldığı yerden devam edecek.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb