Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 25.09.2024 3217 Görüntüleme

FANATİZM ve VANDALİZM

Bir dünya klasiği olan Fenerbahçe Galatasaray derbisi Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde iyisiyle kötüsüyle daha bitti, galip Galatasaray’ı galip geldikleri için kutlarım ancak maç sonrası saha içinde ve dışında her türlü eğlenceyi yaptıkları sırada sahada ne baraja ne de inanılmaz kavgaların yaşandığı arenaya benzer görüntüler olmadı. Demek ki bu hazım meselesi Fenerbahçe taraftarını son ferdine kadar tebrik ediyorum ve geçen sezon son maçtaki görüntüler ve halen devam eden adli olaylarla ilgili mukayeseleri tamamıyla siz okuyuculara bırakıyorum.

Galatasaray basketbol takımı son Euroleague şampiyonu Yunanistan takımı Panathinaikos ile Sinan Erdem Spor Salonunda hazırlık maçı yaptı. Panathinaikos Başantrenörü büyük Fanatik Ergin Ataman her zaman olduğu gibi Fenerbahçe düşmanlığını ortaya koyarak elleriyle 3-1 işareti yapıp aklınca Galatasaray seyircisine şirin görünmek istedi ama diğer tarafta Fenerbahçe taraftarlarıyla arasındaki uçurumu daha derinleştirdi.

Çok yazık böyle profesyonel kişilerin tamamıyla “Belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, rekabete dayalı yarışma ve kişisel eğlence veya mükemmelliğe ulaşmak için yapılan fiziksel veya zihinsel aktivite” olan sporun ruhuna ve amacına dinamit koyuyorlar. Olması gereken bu kişilerin sporu izleyen ve taraftar olan kişilere rol model olup olgun davranmaları gerekmez mi?

Futbolda Vandalizm Sırbistan süper liginde oynanacak Partizan-Kızılyıldız derbisi öncesi zirve yapmış durumda. Maç öncesi gece yarısı kilitleri kırarak stada giren holiganlar yanıcı maddelerle saldırarak yeşil sahayı maç oynanılamaz hale getirdiler. Aşırı tahrik edici davranışlar ve kelimeler inanılmaz sonuçlara neden olabiliyorlar, umarım bizde olaylar bu seviyeye gelmez.

Futbolda gelecek sezon Türkiye ligi şampiyonu olacak takım Şampiyonlar Ligine direk olarak katılarak olası büyük bir gelirin sahibi olacağı için bu sezonda tüm takımlar inanılmaz transferler yaparak borçlarını neredeyse katladılar. Ülkemizde son derece yüksek ekonomik belirsizlik ve geçim mücadelesi varken yöneticilerin böyle büyük paralar harcayarak, başarı için her türlü getiriyi ve yolu mubah görmesi normal bir olay olmasa gerek.

Ülkemizi Avrupa Ligi’nde bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray temsil edecek, takımlarımızın maçları futbolsever ve taraftarlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Bu sezon konsept değiştirerek oynanacak olan maçlar tüm takımlar açısından da oldukça yoğun geçecek dolayısıyla sakatlıkların az olmasını umuyor ve takımlarımıza başarılar diliyorum. Sağlıklı ve Mutlu kalınız.

Hüseyin Demirel

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb