Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 8 Ekim 2024 365 Görüntüleme

Beykoz Üniversitesi’nde rektör değişikliği

Kuruluşundan bu yana Beykoz Üniversitesi Rektörlüğü'nü sürdüren Prof. Dr. Mehmet Durman, görevini Prof. Dr. Burak Küntay'a devretti.

Kuruluşundan bu yana Beykoz Üniversitesi Rektörlüğü’nü sürdüren Prof. Dr. Mehmet Durman, görevini Prof. Dr. Burak Küntay’a devretti.Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, 19 Eylül 2016 tarihinden bu yana yürüttüğü Rektörlük görevini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burak Küntay’a devretti.

Devir teslim töreni, Kavacık Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı tören, Kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ın açılış konuşması ile başladı.

Görevinden son derece mutlu ayrıldığını ifade eden Prof. Dr. Durman; “İnanılmaz derecede heyecanlı ve bir o kadar da hüzünlüyüm. Elbette ki her ayrılış yeni bir başlangıcı da beraberinde getiriyor. Yükseköğretim camiası içerisinde çalışmalarıma devam ediyor olacağım. Ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde sekiz yıl bir teamüldür. Yani gelenektir. Dolayısıyla bir yönetici sekiz yılda bir kuruma kazandıracağı ne varsa bunu sağlayacağı düşünülmüştür. Ben de prensip olarak buna inanan bir insanım. Beykoz Üniversitesine önemli kazanımlar sağladık.” ifadelerini kullandı.Mütevelli Heyeti Başkanı Engin Özmen konuşmasına sekiz yıl boyunca önemli projelere ve çalışmalara imza atan Kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’a teşekkür ederek başladı.

Özmen, “Kurucu Rektörümüzün her zaman bilgisinden, becerisinden, fikirlerinden istifade etmek istiyoruz. Ortaya çıkarttığımız bu kurumun bugüne kadar geldiği nokta için tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki geleceğini de yine beraber kurguladık. Üniversitemizin vizyonunu daha ileriye taşıyacak, bıraktığımız noktadan bir üst seviyeye çıkartacak Prof. Dr. Burak Küntay’ı Beykoz Üniversitesi Rektörü unvanı ile göreceğiz.” dedi.

Törende Mütevelli Heyeti Başkanı Engin Özmen, Kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’a hizmet anısı plaketini verdi. Sonrasında ise Prof. Dr. Burak Küntay’a Rektör cübbesi giydirilerek devir teslim töreni tamamlandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb