Ana Sayfa Sür Manşet, Yerel Haber 16 Ekim 2024 76 Görüntüleme

Beykoz’da Geleneksel Toplu Sünnet Töreni Coşkusu

Beykoz Belediyesi, toplu sünnet geleneğini sürdürerek, 75 çocuğu sünnet ettirdi. Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’in 1999-2004 yılları arasında başlattığı bu anlamlı etkinlik, ilçedeki sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Beykoz Belediyesi, toplu sünnet geleneğini sürdürerek, 75 çocuğu sünnet ettirdi. Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’in 1999-2004 yılları arasında başlattığı bu anlamlı etkinlik, ilçedeki sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.Beykoz Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 75 çocuğun sünnet şöleni Beykoz Spor Ormanı’nda gerçekleşti. Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, toplu sünnete katkıda bulunan Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, FSM Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım adına Çiğdem Aydoğan, Medipol Koşuyolu Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Altay ve Medistate Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e günün anısına teşekkür plaketi takdim etti. Törende İlahiyatçı Mesut Güler de Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu ve dua etti.Köseler: “Birlik ve Beraberliğimizi Güçlendiriyoruz”

Şölende katılımcılara hitap eden Başkan Alaattin Köseler, Beykoz’da toplu sünnet geleneğini 1999-2004 yılları arasında başlattıklarını hatırlatarak, “O dönemde sünnet olan evlatlarımız bugün delikanlı oldu, hatta evlenip yuvalarını kuranlar bile var. Bu etkinlikte gençliğe adım atan 75 çocuğumuz da büyüyecek ve yuvalarını kuracaklar.” “Bu sünnet töreni hiçbir zaman unutulmayacak, hep anılarda tazeliğini koruyacak. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek ve sosyal ihtiyaçları gidermek için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz ve düzenlemeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.Çocuklara Özel Etkinlikler Düzenlendi

Sünnet töreninde çocuklar için çeşitli etkinlikler de düzenlendi. Palyaço ve maskot gösterileri, yüz boyama, resim çizme ve ata binme gibi aktivitelerle çocuklar ve aileleri keyifli anlar yaşadı.Tören, Beykozlu sanatçı Ayhan Aydın’ın müzik performansıyla renklendi. Aydın’ın ezgileri eşliğinde sünnet olan çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi.Sünnet şöleni sonunda Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve eşi Firdevs Köseler ile birlikte Başkan Yardımcıları Taner Aksu, Fidan Gül ve Bilgehan Murat Miniç, sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirildi. Ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb