Ana Sayfa Sür Manşet, Yerel Haber 22 Ekim 2024 41 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi’nden Arıcılığa Destek  

İstanbul’un en çok bal üretilen ilçesi Beykoz’da verimi artırmak için üreticilere arı yemi desteği verilecek. 30 adet ve üzerinde kovanı olan tüm kayıtlı arıcılar destekten yararlanabilecek.

İstanbul’un en çok bal üretilen ilçesi Beykoz’da verimi artırmak için üreticilere arı yemi desteği verilecek. 30 adet ve üzerinde kovanı olan tüm kayıtlı arıcılar destekten yararlanabilecek.

Beykoz’da 7 yıldan bu yana verilmeyen arıcılık desteği, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in ilçede başlattığı kent tarımı hamlesi kapsamında yeniden hayata geçiyor.

Beykoz Belediyesi, ülke genelinde artan üretim maliyetleri karşısında çiftçiyi korumak için Alım Garantili Tarım Modelinden fide desteğine toprak ve su analizinden zirai danışmanlığa kadar geniş bir yelpazede tarım ve hayvancılığa destek sağlıyor.

Yıllık 100 Ton Bal Üretiliyor

Doğal ve zengin bitki örtüsüne sahip ilçenin köylerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS)’ye kayıtlı 250 ve hobi amaçlı üretim yapanlarla birlikte toplam 650 arıcı ve 15 binin üzerinde kovan varlığı bulunuyor. İlçede kestane balından çiçek balına kadar farklı türlerde yıllık 100 ton üretim yapılıyor.

Arı yemi soğuk kış şartlarında arıların enerji ve besin ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra arıların bahar dönemine hazır girmeleri için de önem taşıyor. Uygun koşullarda beslenen kovanlarda verim de artıyor.

Son Başvuru Tarihi 25 Ekim  

Arı yemi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin kimlik fotokopileri ve güncel AKS belgeleri ile birlikte Beykoz Belediyesi’nin Çavuşbaşı Ek Hizmet binasında bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.

Beykoz Belediyesi arı yemi desteğinin yanı sıra her yıl arıcılara malzeme ve ekipman desteği de sağlayacak, ilçeye özgü arıcılığı tanıtan bal festivali yapılacak.

Arı Yemi Desteği:

Müracaat Tarihi                : 22- 25.10.2024  ( 09.00-16.00 saatleri arası)

Müracaat Yeri                   : Beykoz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü

Adres                                   : Çavuşbaşı Ek Hizmet Binası

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb