Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 24.10.2024 52 Görüntüleme

PFDK SEVKLERİ

Geçen ayki yazımızda da belirttiğimiz gibi; Panathinaikos ve Basketbol Milli Takım Baş Antrenörü Ergin Ataman Galatasaray ile oynadıkları özel maç sırasında Galatasaraylı taraftarları Fenerbahçe galibiyetine gönderme yaparak parmaklarıyla 3-1 işareti verip selamlamış ve onlardan alkış almıştı. Fenerbahçe Spor Kulübü de haklı olarak centilmenlik dışı davranan Ataman’ı protesto etti. Akabinde Ergin ataman özür diledi ancak Fenerbahçe kulüp yönetimi Ataman’ın dilediği özrü kabul etmeyerek hocanın başında bulunduğu süre içinde Milli Takım’a oyuncu göndermeyeceğini de açıkladı.

Hocanın Macaristan ile oynanacak Avrupa Şampiyonası elemelerinden önce kadroya Fenerbahçeli oyuncu çağırıp çağırmayacağını konusunda; “Ben Milli Takım hocasıyım, görevim olabilecek en ideal kadroyu seçip çalıştırmak ve oynatmaktır” açıklamasını yaptı.

Sonuçta Fenerbahçe kulübü haklı da olsa ülke menfaatlerini göz önünde bulundurarak mevcut çatışma ortamını daha da ileriye taşımadan “oyuncu göndermeme kararından vazgeçmesi gerekir, kaldı ki Fenerbahçe bu hafta Euroleague de aynı hoca tarafından çalıştırılan Panathinaikos ile kendi sahasında karşılaşacak. Bu gergin ortamın devamı Fenerbahçe seyircisinin olgunlukla davranmaması halinde takımlarına büyük zarar verecektir.

Galatasaray futbolcusu Yunus Akgül önümüzdeki hafta başı oynayacakları derbideki rakipleri olan Beşiktaş için çirkin ve hakaret içeren bir videoyu önce paylaştı ancak herhalde birilerinin ikaz etmesinin sonrası paylaşımını sildi ama geç kalmış Beşiktaşlılar paylaşımı okumuşlardı dolayısıyla tedbirli olarak Disiplin Kuruluna verildi. Kendi hocası nasıl disipline gider diye itiraz ediyor, sonuna kadar haklı çünkü kendisi şampiyonluk kutlamalarında rakibine edilen küfürlere katılıp herhangi bir ceza almamıştı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Samsunspor, Göztepe, Eyüpspor bu haftaki maçlarında “Çirkin ve kötü tezahürat ile talimatlara aykırı hareket”,

Fenerbahçe, Samsunspor mücadelesindeki “çirkin ve kötü tezahürat ile Bodrum ve Samsunspor’da merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildiler.

Bu her hafta lig maçları bittikten sonra oluşan tablo, hiç değişmiyor sadece takım isimleri değişiyor, çok yazık. İnsan hatayı bir kere yapar, hata defalarca tekrarlanıyorsa bunun adı nedir siz karar verin.

Sağlıklı ve esen kalınız,

Hüseyin Demirel

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb