Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 25 Ekim 2024 78 Görüntüleme

Beykoz Belediye Meclisinde bütçe görüşmeleri gergin geçti

Beykoz Belediye Meclisi Ekim ayı 6. oturumunu 2 birleşimde gerçekleştirdi. AK Parti grubu ilk birleşimde ADD'ye yapılan ve henüz resmileşmeyen tahsis konuşuldu.

Beykoz Belediye Meclisi Ekim ayı 6. oturumunu 2 birleşimde gerçekleştirdi. AK Parti grubu ilk birleşimde ADD’ye yapılan ve henüz resmileşmeyen tahsis konuşuldu.

Hizmet binasında Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in yönetiminde yapılan toplantının öğleden önceki oturumunda soru önergeleri ve gündem dışı konuşmalara yer verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, önceki günkü meclis toplantısında kabul edilen taşınmaz satışları arasında yer alan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 51 dönümlük araziye ilişkin başkanlık makamına soru önergesi verdi.

Bu arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) devredilmesini öneren Deliak, bu yolla burasının kamuda kalacağını, belediyenin de ileride oluşacak zarardan kurtulacağını ifade etti.

Deliak, Çubuklu Mahallesi’nde hobi bahçesinin bulunduğu arazide yer alan taşınmazın ekim ayı ilk toplantısında ADD Beykoz Şubesine 20 yıllığına tahsisine ilişkin soru önergesinde bulundu.

Gündem maddesinin aradan geçen 20 güne rağmen henüz komisyona gelmediğini, kasım ayı oturumlarına kaldığını aktaran Deliak, şunları söyledi:

“Süreç devam ederken yaklaşık 2-3 hafta önce söz konusu taşınmaza derneğin tabelaları asıldı. Dernek söz konusu binanın artık yeni şubeleri olduğunu ve düzenleyecekleri bir etkinliği sosyal medyasından ilan etti. Şimdi her şeyden evvel bu oluşan fiili durum meclisimize, meclis iradesine bir saygısızlıktır. Meclisten henüz böyle bir karar çıkmadan, bu hususta bir karar verilmeden, bir oldu bittiğiyle derneğin şu anda orada fiili olarak faaliyete başlaması kesinlikle kabul edilebilecek bir husus değildir.”

Deliak, hukuki dayanak olmadan belediyenin bir taşınmazının dernekçe kullanıldığını dile getirerek, bunun teknik adının “işgal” olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Köseler’in duruma ilişkin açıklama yapmasını isteyen Deliak, tabelanın kaldırılarak fiili kullanıma son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Meclis Üyesi Serkan Şahin de 5 yıllık stratejik planı hazırlayıp belediye meclisine getirerek misyonunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, “Bu vizyonu mazaretsiz yasa gereği sunmak zorunda kaldınız. Stratejik planın sağlıklı olması için birçok analizlerin yapılması gerekir. Belediye yönetimi, meclis üyeler, eğitimciler, vatandaşlar ve STK’lardan oluşur. Ne hazindir ki belediyenin çalışmalarını yürütecek belediye personelimiz maddi ve manevi çöküş yaşıyor. Emeğin karşılığını alamadığı gibi maaş ödeme süreleri gecikmektedir. Belediye içerisinde eylemler yapılıyor. Grev kararları kamuoyuna yansıyor.” dedi.

İktidar hırsıyla rövaşist yaklaşımın Beykoz’a zarar verdiğini, 8 aylık sürede belediye yönetiminin belirsizliğinin ve sokaklarda danışman adı altında “belediyedeki şu işinizi şu fiyata hallederiz” diye dolaşan simsarlar olduğu iddiasında bulunan Şahin, “Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan uyarı paylaşımları da bu vahim durumun gerçekliğini ortaya koymaktadır.

Şahin’in sözünü keserek İçişleri Bakanlığı’nın da bu duyuruları yaptığını söyleyen Başkan Köseler, “Ülkede eğitimsiz olan vatandaşlarımızın iyi duygularını simsarlar hayata geçirmek onları mağdur etmek için birtakım girişimlerde bulunuyor. Bu yalnız Beykoz’da değil, dışarıda da aynı uyarılar yapılıyor. Bunun üzerinden siyaset üretmek çok ucuz” ifadelerini kullandı.

Danışmanlar hakkındaki belirsizliğin bunların kim olduğunu kimsenin bilmediği gibi belediyenin resmi mesaj sisteminde atılan mesajda da görüldüğünü söyleyen Şahin’in sözünü kesen Köseler, bir hafta sonra yeniden mesaj atılacağını söyledi.

CHP’li Meclis Üyesi Melih Karakaya da bütçenin hedeflerini anlattı.

Karakaya, “Kentsel Dönüşüm, Planlama, Altyapı ve Ulaşım Bütçemizin yüzde 5,5’ini kentsel dönüşüm ve altyapı projelerine ayırıyoruz. İmar planlarını tamamlayıp, afetlere dayanıklı, çevre dostu ve modern bir Beykoz için çalışmalara hız veriyoruz. Ayrıca, sürdürülebilir ulaşım ağları kurarak yaşamı kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Çevre koruma ve sürdürülebilirlik bütçenin yüzde 12,8’ini yenilenebilir enerji yatırımlarına ayrıldığını belirten Karakaya, “Yerel Ekonomi ve Turizm Bütçemizin %1’i ile yerel ekonomiyi ve turizmi güçlendirmeyi, kadın girişimciliğini ve gençleri desteklemeyi hedefliyoruz. Tarımsal üretimi artırarak, yerel ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacağız. Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Bütçemizin %13,5’i ile eğitim, kültür ve sosyal hizmetleri destekliyoruz. Toplumsal dayanışmayı güçlendirmek, spor olanaklarını artırmak ve kişisel gelişime katkı sağlamak önceliklerimiz arasında.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb