reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 5 Haziran 2024 322 Görüntüleme

Beykoz Futbol ve Bilim Kongresine Ev Sahipliği Yapıyor

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi uzun yıllar sonra düzenlenen Uluslararası Futbol ve Bilim Kongresine ev sahipliği yaptı.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi uzun yıllar sonra düzenlenen Uluslararası Futbol ve Bilim Kongresine ev sahipliği yaptı.Gençlik ve Spor Bakanlığının Riva’da bulunan Milli Takım Kamp ve Eğitim Merkezinde başlayan Kongrenin ilk gününde Türk Futbolunun tanınmış ve renkli birçok siması katılım sağladı.

Ana teması ” Bireysel Teknik ve Taktik Antrenman Yaklaşımları ” olan Kongrede Spor Biliminin bireysel teknik, taktik ve kondisyonel gelişimi ile performans koruyucu antrenman modelleri de ele alınacak konular arasında.Açılış Programı Saygı Duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlarken ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu şefliğinde Türk Müziği Topluluğu bir konser verdi.3 gün sürecek programın ilk gününe katılım sağlayanlar arasında Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Yorulmazlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Teknik Direktörler Cevat Güler, Tamer Tuna, Hamza Hamzaoğlu, Şenol Fidan, Türk Spor Medyasının Duayen isimlerinden Atilla Gökçe, Bein Sport Yorumcusu Gazeteci Tunç Kayacı, TRT Spor Yorumcusu Fatih Doğan, Beykoz Gençlik Spor Müdürü Fatih Korkulu, Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir vardı.

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden çok sayıda akademisyen ve öğrenciler ilk gün yerini alanlar arasında idi.

Açılış programında konuşma gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Rektörü Mustafa Kurt, kongrenin düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Futbol dünyanın gündemini etkileyecek, dünya spor ekonomisinin en büyük parçalarından biri. Böylesine güçlü bir yapının arka planında çok geniş bir bilimsel altyapı ve futbolu doğrudan etkileyen birçok bilim dalı yer almaktadır. Bilimin birçok alanından oldukça etkili bir şekilde faydalanan futbolun ulusal ve uluslararası düzeylerdeki bilimsel çalışmalarla daha güçlü bir altyapıya kavuşturulmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen Kongrenin ana temasının bireysel teknik ve taktik antrenman yaklaşımları olduğuna belirten Rektör Kurt, “Kongremizin spor bilimine bireysel teknik, taktik ve kondisyonel gelişmelere farklı görüşlerden ve perspektiflerden bakmamızı sağlayacak olması açısından son derece faydalı olacağını düşünüyorum. Kongremizin, futbolun ve futbolcunun gelişiminde bireysel teknik, antrenman ve performansın bilimsel bir çatı altında tüm yönleriyle ele alınacak olması açısından önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Yorulmazlar ise yaptığı konuşmada “Futbola olan ilgi mevcut bilimsel bilgi ve teknolojinin sürekli gözden geçirilmesini, yenilenmesini ve yeni beklentilere uygun olarak biçimlendirilmesini zorunlu kılmaktadır. Spor bilimleri de farklı bilim alanlarındaki yeni yaklaşımların ve teknolojik yeniliklerin futbola taşınabileceği anlamına ilişkin bilimsel bilgi üretimini hızlandırmakta, üretilen bilgiyi düzenlenen çeşitli organizasyonlarda paylaşıma ve tartışmaya açmaktadır.” şeklinde konuştu.

Kongre ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Güven Erdil, yaklaşık 15 yıldır futbol ve bilim kongresi yapılmadığını belirterek, “Büyük bir boşluk vardı. Bu yolculuğa çıktık. Zor ve meşakkatli bir süreçti. Son 50 yılda 100’den fazla spor bilimleri fakültesi ve BESYO kuruldu. Bütün profesyonel kulüplerimizde akademisyen hocalarımız var. Teknik direktörlerimiz de spor bilimcileri tercih etmeye başladı. En sonunda yetenekli çocuklar çıkmaya başladı. Biraz daha fazla yetiştirmemiz lazım. Hala eksiklerimiz var. Bu tip toplantıların 15 yılda bir değil de 2 senede bir olması lazım. Bunun için çaba göstereceğiz.” dedi.Eröğüt: “Kongrenin paydaşı olmak büyük bir mutluluk”

TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, “TFF olarak böyle önemli uluslararası futbol kongresinin paydaşı olmak büyük bir mutluluk.” dedi.

Federasyon faaliyetlerinden bahseden Eröğüt, “Ekim ayında Türk halkına güzel bir müjde verdik. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ülkemizde yapılacak. 2008’den beri peşinde olduğumuz bir hayaldi ve sonunda buna ulaştık. 2026 UEFA Avrupa Ligi finali Beşiktaş Stadı’nda, 2027 Konferans Ligi finali ise İstanbul veya Ankara’da düzenlenecek. Bunlar, ülkemiz adına çok güzel gelişmeler. 2027’de Avrupa Oyunları da Türkiye’de yapılacak. Bu organizasyon da bizim için çok kıymetli. Bu organizasyonların ülkeye alınmasından çok büyük emekler var. 2032’ye sekiz sene var. Tüm paydaşların üzerine büyük görev düşüyor. Devletimiz üzerine düşeni yaptı. 50’den fazla stadımız, 1 milyondan fazla koltuk kapasitemiz var. Bu muazzam bir kapasite. Tüm şehirlerimizin belediyeleri hazırlıklarını yapacak. Üniversitelerin de bu süreçlerin paydaşı olması lazım.” değerlendirmesinde bulundu.

Açılış töreninde Şenes Erzik, Sinan Vardar, Cevat Güler, Ali Kızılet, Atilla Gökçe ve çok sayıda akademisyen ile davetliye Türk sporu ve futboluna katkılarından dolayı plaket verildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb