reklam
Ana Sayfa Eğitim, son dakika, Sür Manşet 21 Eylül 2017 1955 Görüntüleme

BURSLAR YÜKSEKÖĞRETİME ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için özel bir burs politikası oluşturan Beykoz Üniversitesi, bu yıl tüm fakülte lisans bölümlerine yüzde 100 burslu olarak öğrenci aldı.

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için özel bir burs politikası oluşturan Beykoz Üniversitesi, bu yıl tüm fakülte lisans bölümlerine yüzde 100 burslu olarak öğrenci aldı. Bursların eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırdığını vurgulayan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Burs olanakları, gençlerimizin arzu ettikleri yükseköğretime erişimini geçmişe oranla daha fazla kolaylaştırıyor” dedi

Üniversite seçiminde en önemli etken

Bu yıl ilk kez üniversiteye giren gençlerin tercihinde, kendilerine sağlanan burs olanakları önemli etken oldu. Türkiye’nin yükseköğretim hayatına katılan en yeni üniversitelerden biri olan Beykoz Üniversitesi, sağladığı burs fırsatları ile öne çıktı. Beykoz Üniversitesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenimini vakıf üniversitelerinde sürdürmek isteyen başarılı gençleri desteklemek ve nitelikli öğrenciler kazanmak için özel bir burs politikası oluşturdu. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, bu yıl tüm fakülte lisans bölümlerine öğrencileri yüzde 100 burslu olarak aldıklarını ve yüzde 100 doluluk sağladıklarını söyledi.

Ek yerleştirmede yüzde 50 + yüzde 50 burs

2017 ÖSYS ek yerleştirmede de yüzde 100 burslu ve yüzde 50 burslu öğrenciler aldıklarını dile getiren Mehmet Durman, “Ek yerleştirmede ayrıca yüksekokul lisans ya da ön lisans programlarımızın yüzde 50 burslu kontenjanlı programlarına yerleşen öğrencilerimize ilave olarak yüzde 50 oranında tercih bursu verdik” dedi. Durman, günümüzdeki çağdaş burs yaklaşımlarının, gençlerin sosyoekonomik durumları ile ilişkili olarak onların bireysel başarı ve yeteneklerini geliştirmek, topluma katkı noktasında en üst düzeyde yetişmelerine imkan sağlamak doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi.

Fırsat eşitsizliği ortadan kalktı

Bursların eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırdığını vurgulayan Mehmet Durman şöyle devam etti: “Yükseköğretime olan arz ve talep dengesindeki arza yönelik artış ve buna bağlı olarak yükseköğretim kurumları arasındaki rekabet ve farklılaşma sonucu ortaya çıkan burs olanakları, gençlerimizin arzu ettikleri yükseköğretime erişimini geçmişe oranla daha fazla kolaylaştırıyor.”

Kamu da veriyor özel kurumlar da

Türkiye’de yükseköğretim alanında, Kredi ve Yurtlar Kurumu ve üniversite burslarının yanı sıra vakıf üniversiteleri için ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) bursları, tercih ve başarı bursları ile özel bursların yer aldığını vurgulayan Mehmet Durman şöyle devam etti: “YÖK  (Yükseköğretim Kurumu) ve TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından Türkiye için öncelikli alanlarda okuyacak öğrencilere sağlanan teşvik bursları, vakıflar, sanayi ve ticaret odaları, şirketler ve sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanan burslar sayesinde çocuklarımız eğitimlerini daha rahat şekilde tamamlayabiliyor.”

‘Burs vermeyi sürdüreceğiz’

Bir kısmı karşılıklı olmakla beraber çoğunluğu karşılıksız olan bursların öğrencilerin durumları, yükseköğretim öncesi başarıları ve özel yetenekleri, üniversiteye giriş puanları, eğitim görülecek alanlar gibi unsurlar göz önünde bulundurularak verildiğini dile getiren Mehmet Durman sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrencilere öğrenimleri süresince üstün başarı ve yetenek sergilemeleri durumunda da özellikle vakıf üniversiteleri tarafından çeşitli burslar veriliyor. Biz de Beykoz Üniversitesi olarak,  öğrenimini vakıf üniversitelerinde sürdürmek isteyen başarılı gençleri desteklemek ve nitelikli öğrenciler kazanmak için burs vermeyi sürdüreceğiz.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb