reklam
reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 14 Temmuz 2024 271 Görüntüleme

Beykoz’daki feci kazada can veren Barlas’ın ailesi konuştu

Beykoz'da Fatma Zehra Kınık'ın çarpması sonucu hayatını kaybeden Barlas Çeki'nin ailesi Kınık'ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Beykoz’da Fatma Zehra Kınık’ın çarpması sonucu hayatını kaybeden Barlas Çeki’nin ailesi Kınık’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Kavacık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde Kızılay’ın eski Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın kullandığı araçla motosikletin çarpıştığı kaza sonrası 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybederken, 2 yaya da yaralanmıştı.

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Kınık, polis merkezindeki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Barlas Çeki’in ailesi ve arkadaşları sürücünün adli kontrol şartıyla serbest kalmasına tepki gösterdi.Yaşananları anlatan teyze Didar Şahin, “Cenazenin 3. gününde bize başsağlığı dilemeye geldiler, bir şeye ihtiyacınız var mı diye. Bize iyi niyetlerini göstermek istiyorlardıysa en başından gelmeleri gerekiyordu. 16 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebebiyet veriyorsunuz ve aynı gün serbest bırakılıyorsunuz. Adalet herkes için olmalı. 16 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybediyor, hanımefendi her gün imza vererek serbest kalıyor. Bu ülkede insanların hayatı bu kadar kolay olmamalı, çifte standart işlememeli. Acımız çok büyük. Küçücük oğlumuz vefat etti, çok zor şartlarda büyüttük.” dedi.

“Bir insanın canı bu kadar kolay alınmamalı”

Hukuki olarak davanın peşini bırakmayacaklarını ve salı günü itirazda bulanacaklarını söyleyen Şahin, “Avukatlarımız takip edecek. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Bir insanın canı bu kadar kolay alınmamalı. Bunu bir cezası, bir bedeli olmalı.” ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki gencin arkadaşı Oğuz Ayhan, “Üzgünüz, böyle bir ölümü hak etmedi benim kardeşim. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Sürücü nasıl adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor” diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin kendisine Fatma Zehre Kınık’ın serbest bırakılmasına ilişkin sorusunu “Bu konuda henüz bir bilgim yok. Eğer dosyanın içeriğinde hata varsa mutlaka itiraz yoluyla düzeltilir. Yani bu konuda dosya ile ilgili yargının vereceği kararla ilgili bir yorum yapmamız doğru olmaz. Hatalı bir işlem varsa da itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur.” ifadeleriyle yanıtladı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb