Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 25.07.2024 3659 Görüntüleme

OLİMPİYAT BEKLENTİLERİMİZ

2024 Paris Olimpiyatlarında 54 Kadın ve 48 Erkek sporcu ülkemizi temsil edecek ve Tokyo’da düzenlenen geçen Olimpiyatta madalya kazandığımız jimnastik, okçuluk, güreş, boks ve tekvando branşlarına ilaveten kadın voleybol takımımızdan da yüksek bir ihtimalle Paris’te de madalya almak istiyoruz. Tahminci kuruluşlarda istatistiki olarak ülkemizin 13-15 arası bir madalya alacağı tahmininde bulunuyorlar.

Ülke olarak hayal kırıklığımız ise Dünya ve Avrupa Şampiyonu grekoromen güreşçimiz Rıza Kayaalp’in yaşadığı doping olayı. Yetkililer olimpiyat hazırlık kamplarına herhangi bir bildirim olmaksızın katılmaması ise açıklama isteyen ayrı bir konu, konu ile ilgili detaylar tam olarak bilinmediği için umarım bizim için derin üzüntüye düşürecek bir sonuç çıkmaz. Sonuç olarak sporcumuz Olimpiyata katılamayacağı için Dünya Gençler Şampiyonu Hamza Muhammed Bakır ülkemizi 130 kiloda temsil etme gururuna erecek.

Dünya 1’nciliğine çıkıp Milletler Ligi kupasını kazanan ve de ülkemize büyük gurur yaşatan Filenin Sultanları Olimpiyatta en fazla merakla beklediğimiz temsilcilerimiz, geçmişine baktığımızda voleybolun en hazır ve dünya voleybolu ile başa çıkma beceri, bilgi, tecrübesine ve de antrenör Santarelli ’ye sahip ekibimizin madalya almamasına kendinden başka hiçbir engel yok, yeter ki sakatlık ve rakip baskısı yaşamasınlar, onlara da diğer sporcularımız gibi başarılar diliyoruz.

Yeni sezona dünyaca bilinen ve başarılı Jose Mourinho’yu takımın başına getiren Fenerbahçe transferde rekorlar kırmaya devam ediyor. Yönetim olarak hocalarının istediği futbolcuları almak için çokça çaba sarf edip ve fedakârlık yapıp transferleri gerçekleştiriyorlar. Son olarak da Sevilla’dan Jose Mourinho’nun çok istediği Faslı golcü Youssef El-Nesyri için yaklaşık 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek İstanbul’a getirdiler. Bu tutar Süper Ligde bir futbolcu için ödenen en yüksek transfer ücreti oldu.

Diğer takımlarda her transfer döneminde aynı şekilde taraftarların istediği başarıyı elde etmek için milyonlarca Euro harcama yapıyorlar, devlet kademelerine “tasarruf tedbirleri” aldıran ekonomi yöneticilerinin bu transferler için ne düşünüyor gerçekten merak ediyorum.

Bu arada Şampiyonlar Ligi, Avrupa Kupası ve Konferans Ligi eleme maçları başladı, katılan tüm takımlarımıza ülke puanına en yüksek katkıyı vermesi umuduyla başarılar diliyorum.

Esen kalınız.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb