reklam
reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yerel Haber 4 Eylül 2024 107 Görüntüleme

BELEDİYE MECLİSİ’NDEN YENİ MÜDÜRLÜKLERE KAYNAK

Beykoz Belediyesi Meclisi Eylül ayı çalışmaları kapsamında 870 milyon 303 bin TL’lik “2024 Yılı Ek Bütçe”yi onayladı. Meclisten oy çokluğuyla geçen ek bütçe, yeni kurulan 5 müdürlüğün hizmet ve yatırımlarına kaynak teşkil edecek.

Beykoz Belediyesi Meclisi Eylül ayı çalışmaları kapsamında 870 milyon 303 bin TL’lik “2024 Yılı Ek Bütçe”yi onayladı. Meclisten oy çokluğuyla geçen ek bütçe, yeni kurulan 5 müdürlüğün hizmet ve yatırımlarına kaynak teşkil edecek. Beykoz Belediyesi Meclisi Eylül Ayı’nın 2. Toplantısı, Meclis Birinci Başkan Vekili Taner Aksu’nun yönetiminde gerçekleşti.

Eylül ayının ikinci toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak ile CHP’li Meclis Üyesi Burak Korkmaz arasında “ek bütçe” tartışması yaşandı.Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum

AK Parti Grup Başkanvekili Deliak, “Ek bütçe ile alakalı gelen teklifi incelediğimizde dikkat çeken başlıkta görünen bu 870 milyon lira bedelli bütçenin 570 milyonu yani yüzde 65’i arsa satışı. Bu tabi dikkat çekici bir husus. Acaba bu yakın zamanda çokça tartıştığımız ‘Belediyenin 3,5 milyar lira borcu var’ ifadesi özür dileyerek ve tırnak içerisinde ‘yalanı’ acaba bu karşımıza bugün çıkan belediye arsaların satılması için oluşturulmaya çalışılan bir kılıf mıydı? Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ağırlama giderine 50 milyon ayrılmış

Deliak, “Değerli arkadaşlar bütçeye tek tek baktığımızda dikkat çekici kalemler var. Örneğin, ağırlama giderleri kalemine bakıldığında yaklaşık 50 milyonluk bir bütçe ayrılmış. Kalan bu süre zarfında bu kadar büyük bir rakamın 50 milyon gibi bir ağırlama giderine ayrılması yine çok dikkat çekici, Beykoz kamuoyunun dikkatine sunuyorum.” dedi.

Taşıt kiralama giderine 207 milyon ayrılmış

Deliak, şunları kaydetti:

“Mesela buna karşılık bu getirilen bütçede tek yatırım kalemi olan Park ve Bahçelerle ilgili hususta sadece 38 milyonluk bütçe ayrılmış. 870 milyonluk bu bütçenin 38 milyonu sadece yatırım amacıyla ayrılmış. Özellikle seçim öncesinde, işte israf bu araçlar efendim nedir fazladır şudur budur diye çok konuşulan bir noktada bakın, 207 milyon taşıt kiralama giderine ayrılıyor. Yani bu ne perhiz buna lahana turşusu derler. Bu kalan kısıtlı sürede 207 milyon ekstra bedelli ekstra araç kiralanacak. Bu Beykozlunun parasıdır arkadaşlar. Hani bu belediyenin bu kadar büyük borcu vardı?”Beykoz Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Burak Korkmaz da AK Parti Grup Başkanvekili Deliak’a cevap verdi.

4 milyarlık bütçe 3 aylık seçim döneminde kullanılmış

Korkmaz, “Belediyeye şu anda Ekrem Başkan’a yapıldığı gibi ‘topal ördek’ muamelesi yapılmaya çalışılıyor. SGK Belediye’nin şirketine haciz koydu. Onun dışında İller Bankası’ndaki ödeneğimiz kesildi. Resmen Ekrem Başkan’a yapılan Alaattin Başkan’a da şu anda yapılmak isteniyor. Topal ördek durumuna düşürmeye çalışıyorlar ama buna milletimiz prim vermedi vermeyecektir de. Biz neden borçlanmaya gidiyoruz? Söylediğim gibi bu 4 milyarlık bütçe seçim döneminde 3 aylık sürede kullanılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı seçim çalışmalarında kullanılmak üzere belediyelere kendi bütçesinden 45 milyon lira nakdi yardım yapmıştır. Bunun izahatını arkadaşların yapmasını ben rica ediyorum. Arkadaşlara sormak istiyorum, kasada 1 lira para bıraktınız mı? 31 Mart sonunda 1 lira para bıraktınız mı ki şimdi neden borçlanıyorsunuz diye soruyorsunuz? Bıraktığınız 3.5 milyar lira borç var. Kasada 1 lira para yok 3,5 milyar lira borç var. Hizmetlerin devam etmesi lazım. Personel maaşlarının ödenmesi gerekiyor. Bu borçlanma da gayri ihtiyari başkanımızın da oluruyla talep edilmiştir. Bunda herhangi bir sakınca açıkçası yoktur.” şeklinde cevapladı.

Meclisten geçen ek bütçe, belediye bünyesinde yeni kurulan 5 müdürlüğün hizmet ve yatırımlarına kaynaklık teşkil edecek. Önceki dönemden kalan 3,5 milyar borç yüküyle karşı karşıya kalan Beykoz Belediyesi’nin hizmetlerinin devamlılığı için hazırlanan 870 milyon 303 bin TL’lik “2024 Yılı Ek Bütçe” kuruma nefes aldıracak.

Bu kapsamda ek bütçe; İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün yanı sıra kurum çatısı altındaki diğer müdürlüklerin yürüteceği faaliyetlerde kullanılacak.

Ek Bütçe’de Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne taşıt kiralama giderleri için 207 Milyon 500 Bin TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne personel giderleri için 295 milyon TL, Dış İlişkiler Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerin temsil ve ağırlama giderleri için 50 Milyon TL kaynak ayrıldı.

Park Bahçeler Müdürlüğü ise 38 milyon TL ile yeni hizmet üretecek, 120 Milyon TL ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından sosyal tesisler için alım yapılacak.

Depreme Karşı İBB ile İşbirliği

Belediye Meclisi toplantı da ayrıca, depreme dayanıklı ve güvenli bir ilçe için Başkan Alaattin Köseler’e İBB ile ortak hizmet protokolü yetkisi verilmesini de görüştü.

İstanbul İli Genelinde Mevcut Bina Stokunun Hızlı Tarama ile Bina İncelemesi ve Deprem Güvenlik Oranının Belirlenmesi Çalışmasında İBB ile yapılacak olan “Ortak Hizmet Protokolü” imzalaması için Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler’e yetki verilmesi bir sonraki toplantıda genel kurula sunulmak üzere İmar ve Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

3 Yeni Ambulans

Beykoz’daki ihtiyaç sahiplerinin sağlık hizmetlerine kolay ve hızlı ulaşması için hizmet verecek 3 adet hasta nakil ambulansı alınması da ilgili komisyona havale edildi ve gündemde yer alan idari konulara dair raporlar görüşüldü.

Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 6 Eylül 2024 Cuma günü yapılacak.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb