Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 27.09.2024 401 Görüntüleme

İNSANLAR ve İNSANCIKLAR

Sanatçı Gülben Ergen’in kurucusu ve Başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 54.Anaokulunu 23 Eylül’de Adıyaman’da açtı. Depremi unutmadığını, unutturmayacağını, afet bölgesine desteklerinin ve anaokulu açılışlarının devam edeceğini vurgulayan Gülben Ergen; çocuk gelişiminde 0-6 yaş arasında gerçekleşen ve eğitim materyalleri içeren oyuncakları da içeren okul öncesi eğitimin önemini ve her ilimizde, ilçemizde, köyümüzde anaokulları bulunmasının gereğini vurguladı.

Kendisini içtenlikle kutluyor ve saygı duyuyorum.

Açılışta konuşma yapan Gülben Ergen; Diyarbakır’da dava süreci devam eden, tüm Türkiye’de bir sembol haline gelen Narin’in adını yaşatmak için de Diyarbakır’da açacağı anaokulunun temel atma çalışmalarının başladığını duyurdu. Çocukların YAŞAMA HAKKINI vurgulayan Gülben Ergen, Narin’in davasının sonuna kadar peşinde ve takipçisi olacağını söyledi.

Anaokullarında çocuklarımızın hareket, bilişsel, sosyal ve duygusal, dil ve öz-bakım alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ve en üst düzeyde geliştirmelerini amaçlayan, programlı ve sistemli bir eğitim almalarını sağlayarak geleceğimizi aydınlatacak gençlerin yetişmesine büyük katkı sağlaması amaçlanmakta olduğu bilinmektedir.

Bir yanda bu yüksek insani değerlere sahip İNSANLARIMIZ VARKEN, öte yanda kendilerini din adına fetva vermeye hak sahibi gören, kerameti kendinden menkul bazı şahıslar, sanatçı, şarkıcı, manken vs. gibi bazı meslekleri icra edenler hakkında genel olarak olumsuz her türlü sıfatı kullanabilmektedir. Hatta bir daha da ileri giden beyni özürlü ahlak fukarası bazıları, Türkiye’yi uluslararası kadın voleybol karşılaşmalarında şampiyon olarak temsil eden FİLENİN SULTANLARI unvanıyla anılan Türkiye kadın Milli Voleybol Takımının sporcularıyla ilgili abuk-subuk hakaretlerde bulunmuşlardı.

Bu ahlak fukarası tiplerin bir değişik versiyonunu Diyarbakır’da gördük. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos’ta Kuran kursuna gittikten sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili olarak annesi, abisi, amcası, yengesi, kuzeni vs. en yakın aile bireyleriyle akrabaları tutuklandı. Kendi evlatlarını katlettikleri veya katline sebep oldukları halde, aralarında anlaşarak utanmadan yalan söyleyip emniyeti ve yargıyı etkilemeye çalışıyorlar.

Bir de AKP milletvekilinin bilip söylemediklerimiz var” sözleri adaletin dip yaptığının göstergesi. Kardeşim biliyorsan söyle de gerçek çıksın ortaya, 8 yaşındaki masum yavrunun kanı yerde kalmasın hiç olmazsa. Sen nasıl bir vicdana sahipsin? İtirafçı olan bir şahıs da “kızı dere kenarına gömdüm, üstünü ağır taşlarla kapattım, sonra eve gidip NAMAZIMI KILDIM” diyor. Ulan dinimizi de iki paralık ettin. Pis günahlarınıza dini alet etmeyin bari vicdansızlar…

Bir yanda Gülben ERGEN gibi çocukların geleceğini inşa etmek için hizmet etmeye uğraşanlar, öte yanda evladını, yeğenini, kardeşini kendi ayıplarını örtmek için vahşice katledenler… Birilerine İNSAN derken, ötekilerine hayvan demek bile hayvanlara hakaret olacağın için kelime bulamadığım İNSANCIKLAR… Allah’ınızdan bulun inşallah…

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sevk edildiği sulh ceza hakimliğince “kasten öldürme suçuna iştirak etmek” suçundan tutuklanan anne, amca, abi, yenge, yeğen vs. kim varsa gerçek ortaya çıkarılmalı, maalesef ülkemizde yüzbinle ifade edilen sayıdaki çocuk şiddeti, cinayeti vs. için ibret olacak cezalar verilmeli.

Bildiğim kadarıyla Türkiye Cumhuriyeti LAİK, DEMOKRATİK bir HUKUK DEVLETİ olduğuna göre umudumuzu kaybetmemeye çalışıyorum.

Süheyl ÇOBANOĞLU

RUBASAM Başkanı

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb