Ana Sayfa Gündem, Sür Manşet 16 Ekim 2024 83 Görüntüleme

Beykoz tek ses kadın cinayetlerine hayır

Beykoz Kadınlar Platformu tarafından düzenlenen ve çok sayıda STK’nın destek verdiği yürüyüşte taciz, tecavüz ve çocuk istismarı vakalarına dur denildi.

Beykoz Kadınlar Platformu tarafından düzenlenen ve çok sayıda STK’nın destek verdiği yürüyüşte taciz, tecavüz ve çocuk istismarı vakalarına dur denildi.Beykoz’da yeni kurulan Kadınlar Platformu, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetlerinin ardından ilçedeki STK’ları organize ederek güçlü bir ses çıkardı.

Beykoz Kadınlar Platformu’nun çağrısıyla Anadoluhisarı Kalesi önünde toplanan kalabalık sloganlar atarak Küçüksu Mesire Alanına yürüdü.Yürüyüş sırasında çoğunluğu kadınlardan oluşan katılımcılar, “Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın”, “Katledilen çocuklar isyanımızdır”, “İstismar suçtur aklanamaz”, “Koruma, aklama, yargıla” yazılı dövizler taşıdı.

Burada platform adına basın açıklamasını okuyan Merve Gürtunca, kadın ve çocuk cinayetleri ile istismar olaylarının ülkenin kanayan yarası olduğuna dikkati çekerek gün geçtikçe sayısı artan kadın cinayetlerine, taciz ve tecavüz vakalarına, çocuk istismarına dur demek için buluştuklarını söyledi.Beykozlu kadınlar olarak kendilerine ve çocuklarına dayatılmak istenen bu hayatı kabul etmediklerine de dikkati çeken Gürtunca “Son günlerde Türkiye’de artan kadın cinayetleri, çocuk istismarları hepimizi dehşete düşürmektedir. Bilindiği üzere Semih Çelik isimli şahıs geçtiğimiz günlerde 1 saat içinde 2 kadını katletti. Daha hayatının baharında olan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner sadece Semih Çelik tarafından değil kadın katliamlarına göz yuman erkek egemen sistemi tarafından da katledilmiştir” dedi.

Diyarbakır’da öldürülen ve cinayeti hala tam anlamıyla aydınlatılamayan Narin Güran cinayetine de dikkati çeken Gürtunca, “Mersin’in Mezitli ilçesinde Sonay Öztürk Arslan, Uğur Araç tarafından boğularak öldürülmüştür. Manisa Alaşehir’de 12 gündür kayıp olan Pelin Karaca katledilip ormanlık alana gömüldü. Erhan Önal karısını hastane bahçesinde öldürdü. Tekirdağ’da Sıla Bebek daha 2 yaşındayken sapkın zihniyetin istismarı sonucu hayata tutunamadı” ifadelerini kullandı.Gürtunca şöyle devam etti:

“Artık yeter! Çocuklarımız, analarımız, bacılarımız öldürülmesin. Ölmemek için buradayız. Yapılan araştırmalara göre sadece bu yılın ilk 8 ayında 200’den fazla kadın erkek şiddeti ile hayatını kaybetmiştir. Aynı şekilde çocuklara yönelik istismar ve şiddet olayları da toplumun kanayan yarası olmuştur.”

“Hep bir ağızdan haykırarak hayır diyoruz. Kadın ve çocukların güven içinde yaşadığı bir Türkiye hayal değil bir zorunluluktur. Bu amaç doğrultusunda attığımız adımlar, gelecek nesillerin daha güvenli bir dünyada yaşamasını sağlayacaktır. Artık sadece konuşmanın değil, harekete geçmenin zamanıdır. Herkesi bu mücadelede yanımızda olmaya davet ediyoruz. Direncimizin ve gücümüzün farkındayız çünkü biz kadınız. 6284 yaşatır, uygulayın.”

Etkinlik Beykoz Kadınlar Platformu öncülüğünde ADD, Boçay, Anadoluhisarı İdman Yurdu, Beykoz Amatör Kulüpleri Destekleme Derneği, Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği, Kanlıca Doğa ve Yaşam Derneği, Gaye İnsan Yardımlaşma Derneği, Beykoz Anneleri Platformu, Ferit İnal Lisesi Mezunları Derneği, Güzelcehisar Eğitim Derneği ve İyilik Bulaşıcıdır Derneği destekleriyle gerçekleştirildi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb