Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 25 Ekim 2024 94 Görüntüleme

İletişim Başkanı Beykoz’da akademik yıl açılışı yaptı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Beykoz Türk Alman Üniversitesi'nde akademik yıl açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Beykoz Türk Alman Üniversitesi’nde akademik yıl açılışına katıldı.

Törene, Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız ve üniversitenin genel koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Türk-Alman Üniversitesinin 2024-2025 akademik yılı açılış töreninde “Belirsizlikler Çağında Diplomasi ve İletişim” başlıklı açılış dersini veren Altun, konuşmasına TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısını lanetleyerek başladı.

Terörle kararlı bir mücadele sürdürdüklerini, “terörsüz bir Türkiye” mücadelesi verdiklerini ancak bu süreçte terör propagandasının da terörizmin en önemli yardımcı unsurlarından biri olduğunu dile getiren Altun, şöyle devam etti:

“Ne yazık ki bu süreçte bizi üzen bir başka hadise daha oldu, iki gün önceki olayda. Maalesef terör örgütü mensuplarının propagandasına alet olacak şekilde bazı görüntüler servis edildi. Biz elbette bu görüntüleri kim servis ettiyse, bu terör örgütünün propagandasına bilerek ya da bilmeyerek kim hizmet ettiyse bu anlamda onların üzerine gideceğiz.”Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, bu tablonun küresel alanda bir istikrarsızlık ve kaos yarattığını, geleceğe dair bir öngörülemezlik hissinin egemen olmasını beraberinde getirdiğini, belirsizlik çağında yaşandığını ve kaotik bir belirsizliğin tecrübe edildiğini ifade etti.

Belirsizliğin uluslararası alanda norm halini aldığını gördüklerine, belirsizliğin uluslararası alanda, uluslararası ilişkilerde, çatışmalarda ve iktidar ilişkilerinde başlı başına bir soruna da dönüşebildiğine işaret eden Altun, içinde bulunulan belirsizlik çağının pandemi, Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail’in Gazze’deki soykırımı ve bu savaşı bölgeye yaymakla ilgili politikasıyla derinleştiğini dile getirdi.

Bunlara küresel sistem kurumlarının işlevsizliği de eklendiğinde karşıya küresel adaletsizliğin kurumsallaşması sorununun çıktığına dikkati çeken Altun, bunun kaynağında da yine uluslararası alanda tarihsel olarak uzun süredir cereyan eden sömürü ilişkilerinin olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da BRICS’e katıldığını hatırlatan Altun, “Cumhurbaşkanımız dün toplantıdan döndükten sonra yine uluslararası medyada dezenformatif bir içerik servis edildi, ‘Türkiye’nin BRICS üyeliğine Hindistan karşı çıktı.’ diye. Onun da yalan olduğunu söyledik. Umuyoruz, içeride bu yalanı herhangi bir aktör tekrar etmez.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türk-Alman Üniversitesinin yeni akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb