Ana Sayfa Sür Manşet, Yerel Haber 25 Ekim 2024 84 Görüntüleme

Köseler: “Bütçedeki her bir kuruşu Beykoz’un geleceği için harcayacağız”

Beykoz Belediyesi Meclisi, 7 milyar 200 milyon TL olarak belirlenen "2025 Mali Yılı Bütçesi"ni oy çokluğuyla kabul etti. Başkan Köseler; “Daha yaşanılabilir bir ilçe için borç almayı hedeflemeyen denk bir bütçe yaptık.  Bütçedeki her bir kuruşu Beykoz’un geleceği için harcayacağız” dedi.

Beykoz Belediyesi Meclisi, 7 milyar 200 milyon TL olarak belirlenen “2025 Mali Yılı Bütçesi”ni oy çokluğuyla kabul etti. Başkan Köseler; “Daha yaşanılabilir bir ilçe için borç almayı hedeflemeyen denk bir bütçe yaptık.  Bütçedeki her bir kuruşu Beykoz’un geleceği için harcayacağız” dedi. Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in başkanlığında yapılan Beykoz Belediyesi Meclisi Ekim Ayı son olağan toplantısında, şeffaf, adil ve akılcı yönetim vizyonuyla kent hizmetlerinin toplumun her kesime eşit verildiği bir ilçe için hazırlanan “2025 Mali Yılı Bütçesi” onaylandı.

Meclis’te “2025 Yılı İdare Performans Programı” ve  “2025-2029 Yılı Stratejik Planı” da görüşülerek oy çokluğuyla karara bağlandı.

TUSAŞ Şehitleri Rahmetle Anıldı

Bütçe görüşmelerindeki konuşmasında Ankara’da TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısını da kınayarak başlayan Başkan Köseler, “Bu saldırı, yalnızca canlarımıza değil, milletimizin birliğine ve beraberliğine yöneltilmiş alçakça bir girişimdir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bu menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyorum.” dedi. Beykoz’u 3,5 Milyar Borç Yüküyle Devr Aldık

Sözlerinin devamında önceki yönetimden 3,5 milyar borç yüküyle devr aldıkları ilçede azimle hizmet ürettiklerini vurgulayan Başkan Köseler;Kasadaki mevcut 2/B gelir olan 2,5 milyar lirayı kullanıp, bir de 3,5 milyar liralık borçla belediyeyi bize devrettiler. Beykoz Belediyesi’nin son 5 yılda harcadığı bütçe bugünkü değerle 30 milyar lira. Harcanan ve borç bırakılanla birlikte 36 milyarı buluyor. Yapılan iyi şeyler için bir önceki yönetime teşekkür ediyoruz. Ancak Beykoz’da son 5 yılda yapılan tüm hizmetlerin ve belediyenin rutin giderlerinin karşılığı asla 36 milyar lira değil.” şeklinde ilçede hizmet üretmenin nasıl çıkmaza sokulduğunu aktardı.

Başkan Köseler; “İller Bankası Kesintisi 10 Katına Çıktı”

Ülkedeki ekonomik istikrarsızlığın faturasının da Beykoz halkına kesildiğini söyleyen Köseler, “Uzun süredir ülke sürekli kötüye giden kaygan bir ekonomik istikrarsızlık içinde. Enflasyon ve kur artışları yapacağımız hizmetlerin maliyetini derinden etkilerken bir önceki yönetimin ödemediği vergi, SGK, hizmet ve ihale borçları da göreve geldiğimizde üzerimize yıkıldı. İller Bankasından gelen ödeneğimizden daha önce her ay bu borçlara istinaden yüzde 3’si kesilirken, bu oran 10 kat artırılarak yüzde 30-35’e çıkarıldı. Son 3 ayda 56 milyon liralık vergi ödemesi kesildi.” şeklinde konuştu.Başkan Köseler; “Her Bir Kuruşu Beykoz’un Geleceği İçin Harcayacağız”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB yönetimine yapılan aynı haksızlıkların kendilerine ve Beykoz halkında da yapıldığının altını çizen Köseler, “Tüm bu zorluklara rağmen, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinden sapmadan, azimle çalışarak bu sorunların üstesinden geliyoruz ve gelmeye devam edeceğiz.  Beykoz’da yaptığımız ve yapmayı planladığımız yatırımların her bir kuruşunun, ilçenin geleceği için harcanacağından kimsenin şüphesi olmasın” diyerek hizmet kararlılığını ortaya koydu.

Başkan Köseler 7 Milyar 200 milyon liralık bütçenin %56’sını yatırımlara ayırdıklarını, kentsel dönüşüm, çevre dostu projeler, sosyal hizmetler ve altyapı yatırımları başta olmak üzere, her kesime hitap eden hizmetler üreteceklerini vurguladı.

Beykoz’da Geleneksel Üretim Canlanacak

Beykoz’un hasretle beklediği imar planlarının ilçenin dokusuna uygun hazırlanması için Çevre ve Şehircilik Bakını Murat Kurum ile olumlu bir görüşme yaptığını da söyleyen Başkan Köseler ilçede geleneksel üretimi ve atölyeleri canlandırmak için ortak akılla hareket edeceklerini ve bu konuyu bakana da aktardığını ifade etti.

Beykoz’da eğitim seviyesinin çok düşük olduğunu ve bunun nedeninin ilçedeki öğretmenlerin uygun fiyatlı ev kiralayamamasından kaynaklandığını söyleyen Köseler, ilçede depreme dayanıklı konut üretmenin öneminde dikkat çekti.

Köseler, 2015 yılının ilk ayında ilçeye 6 yeni kreşin yapılacağını da müjdeledi.

Başkan Köseler 2025 Mali Yılı Bütçesi”, “2025 Yılı İdare Performans Programı” ve  “2025-2029 Yılı Stratejik Planı”n hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek ilçeye hayırlı olmasını diledi.Bütçe Komisyonu Başkanı Korkmaz; “Beykoz’un Kaynaklarını Verimli Kullandık” ”  

Bütçe Komisyonu Başkanı Burak Korkmaz genel kurulda yaptığı sunumda ilçenin mevcut ekonomik kaynaklarından yola çıkarak gelir ve giderleri denk kaynakların verimli kullanıldığı bir bütçe yaptıklarını söyledi.

CHP Meclis Üyesi Melih Karakaya: “Halkımızın İhtiyaçlarına Cevap Veren Bir Stratejik Plan Hazırladık.”

Beykoz’un geleceğini şekillendiren “2025-2029 Yılı Stratejik Planı” ve  “2025 Yılı İdare Performans Programı” hakkında meclise bilgi veren CHP Meclis üyesi Melih Karakaya; “Beykoz Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı’nı kurumun öz kay kaynaklarıyla hazırladık ve stratejik planımız ilçemizin ihtiyaçlarına cevap veren, geleceğe dönük bir vizyon ortaya koymaktadır. Bu plan, ilçemizin sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel kalkınmasını sağlamayı hedefleyen kapsamlı bir strateji içeriyor. Planın hazırlanması sürecinde tüm paydaşlarımızın katkılarıyla belirlenen stratejik amaçlar, ilçemizin her alanda daha yaşanabilir bir yer haline gelmesini sağlayacak nitelikte tasarlanmıştır. Somut proje ve hedeflere dayanan 2025 Yılı Performans Programı ile kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak halkımıza hizmet sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda iktidar ve muhalefet partileri adına meclis üyeleri de görüş ve önerilerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından 7 Milyar 200 Milyon TL olarak belirlenen 2025 Yılı Bütçesi oy birliğiyle meclisten geçti.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb